Danny Vaughn

  

Danny Vaughn (geboren Daniel T. Himler) is een Amerikaanse zanger. Als kind zong hij al op de platen van de Beatles thuis bij zijn ouders. Zijn zangtalent viel op bij een leraar op school, deze vroeg hem voor een schoolkoor. Een paar maand later was hij al de solo zanger bij het koor en trad op voor de hele school. Op dat moment was hij verkocht en wilde graag verder met zingen. Hij kreeg zang lessen en wist ze nog te herinneren dat dit vooral Gilbert en Sullivan nummers waren. Op zijn 14e kreeg hij zijn eerste gitaar. En trad vooral op bij schoolfeestjes en speelde allerlei covers. In 1984 werd hij ondekt door Paul Chapman van UFO. Deze vroeg hem om mee te doen op zijn solo project D.O.A. Deze zou hem later nogmaals benaderen om de leadzanger te worden van de band Waysted. Dit was zijn eerste echte band. Naast Waysted trad Danny Vaugh op met band als , Tyketto, From The Inside en Vaughn en voert nu en releases onder zijn eigen naam. Hij is ook een zanger in de Ultimate Eagles. (Coverband)

Tyketto is een hard rock band met leden uit New York City . De groep werd opgericht in 1987 door de voormalig Waysted zanger Danny Vaughn , Brooke St. James ( gitaar ), Jimi Kennedy ( bas ) en Michael Clayton ( drums ) voltooide de line-up.

In 1990 tekent de band bij  Geffen Records en bracht hun debuut album Do not Come Easy uit, die de succesvolle single “Forever Young” bevat. Muzikaal gezien was het album ergens tussen Whitesnake en Bon Jovi. En er leek een goede toekomst. Echter de opkomst van de grunge in 1991, zag Tyketto’s hoop op een grote doorbraakweg in de weg te staan. Jimi verliet de band en werd vervangen door Jamie Scott. Hun tweede album werd door Geffen niet uitgebracht vanwege de verschuivingen in populariteit in de muziekindustrie. Uiteindelijk werd het tweede album  in 1994 onder de titel Strength in Numbers op CMC International in de Verenigde Staten en Music for Nations elders in de wereld uitgebracht.

Het jaar erop, verliet Vaughn de band om voor zijn vrouw te zorgen, deze had van de doctoren vernomen dat de diagnose een beginstadium van kanker, was geconstateerd. En werd vervangen door de voormalige Tall Stories zanger Steve Augeri . (Augeri later lead zanger van Journey .) Met deze line-up kwam het album Shine in 1995 in de winkels terecht.(dat een vertrek van hun klassieke geluid was), wederom op CMC / Music for Nations. Echter, de daling van de publiek belangstelling en het veranderende landschap van de rock industrie, ging de band uit elkaar in 1996. De verschillende bandleden gingen naar andere projecten: met name Vaughn, Clayton, en Scott zouden herenigen in Vaughn .

Met Vaughn worden er 4 albums opgenomen en uitgebracht namelijk: Soldiers & Sailors on Riverside – Vaughn (2000), Fearless – Vaughn (2001), Standing Alone – Danny Vaughn (2002), Live Forever – Vaughn (2002)

From The Inside is in 2004 het nieuwe project van Danny Vaughn. Hij krijgt een platendeal bij het label van Frontiers. Hij weet verschillende muzikanten bij elkaar te brengen met behulp van Frontiers. Het album verschijnt onder de naam From The Inside en vind vooral gehoor bij de oud Tyketto aanhangers en liefhebbers van het AOR genre. Hierdoor krijgt Vaughn de smaak weer te pakken en besluit niet verder het album te promoten, maar Tyketto tijdelijk nieuw leven in te blazen.

In 2004, komt Tyketto opnieuw terug voor een reünie tour met de volledige originele lineup. Ze speelden een tweede set reünie concerten tot in 2007, met de vermelding, dat dit de laatste keer zou zijn, dat de oorspronkelijke vier leden, of een andere line-up, zou optreden onder de naam Tyketto. Ter nagedachtenis werd er allerlei muziektapes opgespoord van Tyketto materiaal voor hun laatste album. The Last Sunset – Afscheid 2007, bestaande uit alternatieve versies van eerder uitgebrachte songs en ​​niet eerder uitgebrachte songs.

Onder zijn eigen naam Danny Vaughn zou uiteindelijk begonnen worden met het uitbrengen van materiaal in 2007. De line-up van Vaughn’s backing band bestaat uit gitarist Tony Marshall (ex-Contagious), Pat Heath (ex-Brave New World), Steve McKenna (ex- Tien ) en Lee Morris (ex- Paradise Lost ). Met deze line-up wordt opgenomen en uitgebracht het album The Traveller in februari 2007. Vaughn en Marshall begonnen met de promotie van het album, door middel van een toernee van een twee-man akoestische optreden. Ze mochten ook hun muzikale kwaliteiten etaleren tijdens het voorprogramm van Journey ’s UK tour in maart. De hele band toerde in het Verenigd Koninkrijk in mei en juni 2007.

In 2008 wordt door Danny Vaughn een vervolg gegeven aan het project From The Inside. De opnames van het tweede album Visions worden medio 2008 afgerond en door Frontiers op een schijfje gezet en krijgt wederom zeer goede recensies, maar ook nu zal er geen tour volgen om het album te promoten. De oude liefde en bij het publiek het meest bekende materiaal van Vaughn komt toch van de band Tyketto. Ook nu komen de kriebels weer om dit materiaal weer ten gehore te brengen.

Ondanks deze aankondiging in 2008, is Tyketto al weer bij elkaar om op verschillende festivals te spelen. In april, speelden ze de “Hard in Rio 2” festival in Brazilië, en speelde ze ook op vier Europese festivals. Het belangrijkste optreden was het Firefest festival, die voor de melodieuze hardrock fan een ware happening is, waarbij vooral getracht wordt klassiek bands weer bij elkaar te brengen voor een concert. Echter, niet in de originele bezetting, Brooke St. James was niet in staat om bij de band aan te sluiten voor deze concerten en werd vervangen door PJ Zitarosa, een voormalig lid van Vaughn en Danny’s solocarrière backing band.

Op 21 maart 2009, vroeg Danny Vaughn zijn vriendin Melissa White om met hem te trouwen. Hun bruiloft was op 4 september van hetzelfde jaar. Foto’s van de bruiloft zijn te zien op Melissa Vaughn’s Myspace.

Tyketto toerde door Europa in januari 2009 en speelde op het Download Festival in het Verenigd Koninkrijk in juni 2010. Ze speelde ook een US-show en een wereldwijde webcast in november 2011. Tijdens de live wereldwijde webcast was een interactief concert, speciaal voor fans en hierop speelde de originele line-up van Danny Vaughn, Brooke St. James, Michael Clayton, en Jimi Kennedy op het podium bij elkaar voor het eerst in jaren, samen met hun nieuwste lid Bobby Lynch op keyboards. De band bracht hun voorlopig laatste album, Dig In Deep, in april 2012 uit, met lovende recensies.

De Europese tour die de 2012 release van Dig in Deep tot gevolg zou hebben zou de zwanenzang voor originele gitarist Brooke St James zijn. De zoektocht naar een geschikte vervanger voor Brooke St James vond men al snel in Chris Green. Green werd nu permanent lid samen met keyboardspeler Ged Rylands om hun tourschema in 2014 van Tyketto te kunnen vervolgen. In 2016 krijgt alles toch nog een vervolg als Danny Vaught in juni aankondigt een deal te hebben gesloten voor een volgend album, dat waarschijnlijk in oktober 2016 het licht zal zien.


Tyketto

 Don’t Come Easy (1990)

 Strenght In Numbers (1994)

 Dig In Deep (2012)

 Reach (2016)


From The Inside

 From The Inside (2004)

 Visions (2008)


Danny Vaughn

 Traveller (2007)

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑