Emergency – Martial Law

Emergency – Martial Law

Jaar van Release: 1987

Label : Ariola

De geschiedenis van Nederlandse rockers EMERGENCY gaat terug tot 1985, toen Jos Antonissen (bas) en Frans Limonard (gitaar), Coen Van Hoof (keyboards) benaderden over het vormen van een nieuwe band. Tegen april 1986 werd EMERGENCY geboren, en met de hulp van voormalig PICTURE-manager Henk van Antwerpen landde ex-PICTURE-frontman Pete Lovell op zang. De groep verstevigde de songwriting en sloot snel een platencontract om te werken aan hun debuutalbum, Martial Law, met producer Erwin Musper (ZINATRA, DEF LEPPARD, etc.) in ML Studio en Wisseloord Studios in 1987.

Bij de release in 1989 ontving Martial Law persvergelijkingen met acts als BON JOVI en EUROPE, maar je zou zelfs overeenkomsten kunnen noemen met wat een band als SURVIVOR rond die tijd deed: goede, stevige hardrock met “pop” gevoeligheden; merkbare invloeden teruggevoerd naar de jaren ’70; een ’80s-centric prominente rol van keyboards, met hier dan invloeden van heavy metal. Maar ondanks zijn enorme potentieel en enige positieve aandacht van de Nederlandse radio, slaagden Martial Law’s twee singles er niet in om door te breken, schrijven voor het volgende album liep daarom ook vast en de leden van EMERGENCY gingen hun eigen weg …

Hoogtepunten op het album: Maybe It’s Love, Across The Desert Sands, All Runnin’ Wild en Reaching Out.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑