Dio – Dream Evil

Dio – Dream Evil

Jaar van release : 1987

Label: Vertigo

Dio, de legende die hij is in de Rock and Metal-scènes, heeft geen introductie nodig, en dit is zijn vierde solo-album, Dream Evil genaamd. Dit was het eerste album zonder gitaarvirtuoos Vivian Campbell die onze favoriete metaldwerg ondersteunde, en hier werd Craig Goldie voor het eerst in de schijnwerpers gezet en die zelf niet veel aan de sound veranderd ten opzichte van Campbell. Fans van de vorige Dio-albums (en zelfs zijn werk met Rainbow en Black Sabbath) zullen hier niet teleurgesteld over zijn, omdat het meer dezelfde rockachtige, melodieuze Heavy Metal is die de metalwereld van Ronnie James Dio gewend was te zijn. . Zijn legendarische stem is ook hier in goede vorm en hij wordt ondersteund door geweldig gitaarwerk en stevig drumwerk dat dit een zeer “levend” album maakt. Het biedt niet echt iets nieuws voor de standaard Dio sound base, maar dat is niet waar Dio in de jaren 80 over ging. Dio bleek ook dit maal in staat een album af te leveren voorzien van stevige Heavy Metal om op te headbangen.

Het materiaal is hier nog steeds erg  Metal/hard rockachtig, met een duidelijke  aanwezigheid van sythersizers, wat vocale gelaagdheid en een mooie, relaxte soort van groove, maar dat neemt niet weg dat de riffs hier gewoon regeren. ‘Night People’, het griezelige, sfeervolle titelnummer, het anthemische ‘Sunset Superman’ album met de titel ‘All the Fools Sailed Away’, met zijn epische ondertoon en opbouw, het groovy ‘Overlove’, dat hier de beste gitaarsolo laat horen, en de uitstekende, pakkende “When a Woman Cries”, die het album eindigt met een stijlvol Hard Rock-orgel en een geweldige riff. Er is geen excuus om deze niet te waarderen als je in het minst een fan bent van Heavy Metal. Verplichte aanschaf voor een Dio fan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑