Dokken-Back For The Attack

DOKKEN – BACK FOR THE ATTACK

JAAR VAN RELEASE: 1987

LABEL: ELEKTRA

In 1987 uitgebracht Dokken hun 4de album “Back For The Attack” hun meest succesvolle album tot nu toe. Zoals je zou verwachten is dit een normaal Dokken album als het gaat om het geluid, maar met name de composities zijn in totaal beter als de vorige albums. Op de vorige albums waren er altijd wel een paar uitschieters. Dit album heeft een constant hoog niveau.

Dokken had veel succes in de jaren ’80  en zou uitgroeien tot een van de de grootste bands van de jaren 80 hair metal beweging. Zoals elke Dokken fan zou moeten weten een echt Dokken album bestaat uit de composities van zanger/gitarist Don Dokken en natuurlijk de herkenbare stijl van George Lynch, Dokken’s meester gitarist. Zoals altijd gaf hij de fans wat ze wilden horen, luister maar eens naar het instrumentale nummer  “Mr Scary”,zoals Lynch scheurt hij met zijn gitaar door het nummer van vier en halve minuut. Op nummers als: “Kiss Of Death”, “Standing In The Shadows”, “Heaven Sent”, “Night By Night” en “Dream Warriors” laat Lynch wederom zijn gitaarkunsten met verbluffend gitaarsolo’s horen.  Een lied dat opvalt is “Dream Warriors” het is dit nummer dat hielp het album om succesvol te worden door in “Nightmare On Elm Street 3 de titeltrack van de gelijknamige film te worden.

Tekstueel en vocaal zijn verbazingwekkende en was dit het hoogtepunt van zanger Don Dokken. Op de nummers “Kiss Of Death” en “Standing In The Shadows” weet hij de hoge noten weer beter te raken als ten tijde van “Lightning Strikes Again” van het “Breaking The Chains” album. Op het nummer “Night By Night” wordt maar eens weer aangetoond, hoe mooi goede achtergrondzang kan klinken. Dit album laat zien hoe groot een band als Dokken  was en eigenlijk nog steeds kan zijn. Het is jammer dat door de jaren heen de band spanningen, tussen Dokken en Lynch dit heeft geleidt, dat de band in een impasse raakte. Lynch verlaat de band dan ook na dit album de band. Met zijn band Lynch Mob, probeert hij het Dokken succes te evenaren. Don Dokken gaat solo met gerenomeerde bandleden, maar hier blijft het succes ook uit. En besluit Dokken weer nieuw leven in te blazen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑