Zinatra – Zinatra

Zinatra – Zinatra

Jaar van Release: 1988

Label : Phonogram

Zinatra is een uit Nederlands-Limburg afkomstige hardrock band, die voornamelijk bekend is geworden als eerste band van toetsenist Robby Valentine.

In 1987 richten Joss Mennen (zang), Gino Rerimassie (gitaar), Sebastiaan Floris (gitaar), Ronald J. Lieberton (bas) en Ed Rokx (drums) een rockband op die is geïnspireerd door bands als Bon Jovi en Europe. Zij noemen hun muziekstijl happy metal als tegenhanger van muziekstromingen als black metal, deathmetal en thrashmetal. Hun eerste demo resulteert in een contract met Phonogram. Van de maatschappij krijgt de band anderhalf jaar de tijd om in de stille uren in de Wisseloord Studio’s te werken aan hun debuutalbum. Het album wordt geproduceerd door Erwin Musper en ze krijgen hulp in de personen van Phil Collen (gitarist van Def Leppard) en Arnie Treffers (beter bekend van Long Tall Ernie and the Shakers). Arnie schreef een aantal songs onder het pseudoniem van KELLY, tevens speelt hij mee op de LP Zinatra en The Great Escape. Zinatra is een idee van Arnie Treffers en Ron Lieberton. Het in 1988 verschenen debuutalbum wordt uitgebracht op Compact cassette in een LP-achtige doos. De band richt zich op de jeugd en door het uitbrengen op cassette kan de prijs laag worden gehouden. De platenmaatschappij ziet in Zinatra een grote toekomst en betaalt (naar geruchten) fors om de band op te laten treden als voorprogramma tijdens David Lee Roth’s Europese tournee. Hun single “Love Or Loneliness” weet de top 40 te bereiken. En ze zijn “live” te zien bij Countdown. De overige nummers liggen in het zelfde straatje, vrolijk poppy “hard” rock nummers, die lekker in het gehoor liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑