Europe – Out Of This World

Europe – Out Of This World

Jaar van Release: 1988

Label : Epic

Out of This World was het vervolgalbum van de band op het succesvolle album The Final Countdown , maar het kwam niet overeen met het succes van zijn voorganger. Out of This World is het vierde studioalbum van de Zweedse rockband Europe . Het album werd uitgebracht op 9 augustus 1988 via Epic Records en was een commercieel succes dat wereldwijd meer dan 3 miljoen eenheden verkocht, met een piek op nummer 19 op de Amerikaanse Billboard 200- kaart en wereldwijd hoge posities bereikte . Het werd opgenomen in Olympic Studios en Townhouse Studios , Londen , Engeland . Out of This World is het eerste Europa-album met de voormalige Easy Action- en Noice- gitarist Kee Marcello .

 Bij de release in augustus 1988 bereikte Out of This World een piek op nummer 19 op de albumkaart van Billboard 200 . Het album is het best verkochte album van Europe in Zwitserland. Out of This World behaalde de platinastatus in de Verenigde Staten, de platinastatus in Zwitserland en het goud in Canada.

Out of This World bevatte de hitsingles ” Superstitious “, ” Open Your Heart ” en “Let the Good Times Rock”, die allemaal begeleidende muziekvideo’s hadden . “Superstitious” werd uitgebracht in de herfst van 1988 en werd misschien wel het meest herkenbare nummer van de band van het album. De muziekvideo werd veelvuldig uitgezonden op MTV.

Dit is gepolijste hardrock waarvan de ruige randjes zijn afgeschuurd. Leadzanger Joey Tempest draagt ​​de melodieën, terwijl Kee Marcello veel leuke gitaarsolo’s biedt.  Niet alle recensies over dit album zijn lovend en wordt vergeleken het met “een aanstootgevend poprock-uitje”, op zoek naar geld en ernstig verwijderd uit elke vorm van hardrock scherpzinnigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑