Fates Warning-No Exit

Fates Warning-No Exit

Jaar van Release: 1988

Label: Metal Blade Records

Progressieve metalband Fates Warning heeft de gewoonte gehad om gedurende een groot deel van hun carrière solide materiaal uit te brengen. Dit is vooral het geval bij hun 4e studioalbum No Exit. No Exit, uitgebracht in 1988, bevat de intrede van de krachtige zanger Ray Alder die John Arch vervangt.Waarom is Ray Alder beter voor Fates Warning dan John Arch was?

Ik maakte al eerder het punt dat Alder beter bij deze band past dan John Arch. Hij heeft een ZEER hoge krachtige falsetstem die aansleept tot het einde van het nummer Silent Cries en je kunt de echo ervan horen. Hij is echter meer in toonhoogte met de manier waarop hij zingt en is over het algemeen gemakkelijker te begrijpen. Dit ene element alleen al zal ervoor zorgen dat velen naar hem willen luisteren in vergelijking met John Arch. Hij heeft ook een betere lage stem in vergelijking met Arch. Ik zou zeggen dat dat zeker een winnende combinatie is. Om een ​​echte elite heavy metal zanger te zijn, moet je goed kunnen schakelen tussen de hogere en lagere octaven en dat doet Ray Alder zeker. Dit is ook het laatste album met Steve Zimmerman op drums.

The Ivory Gate Of Dreams (een van de beste lange heavy metal nummers ooit!)

Wat is de muzikale stijl van No Exit?

No Exit heeft iets minder Iron Maiden-invloeden en de melodie is zelfs nog meer vergeleken met de eerste drie studioalbums van de band. Zo heeft het nummer Shades of Heavenly Death een interessante baslijn voordat de stem van Alder begint. Het nummer heeft ook een soort gitaargedeelte dat enigszins is beïnvloed door Yngwie J. Malmsteen. Hoewel het album meer dan 40 minuten duurt, gaan deze 40 minuten razendsnel voorbij en gaat het razendsnel van het eerste naar het laatste nummer. Het eerste nummer No Exit is slechts 41 seconden lang en bevat wat zang van Alder en geeft je een idee van zijn bereik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑