Mr.Big – Mr.Big

Mr.Big – Mr.Big

Jaar van Release: 1989

Label: Atlantic

Mr. Big begon als een soort “supergroep”, met bassist Billy Sheehan als de meest bekende vanwege zijn periode bij David Lee Roth (en Talas daarvoor). Vanwege zijn bastalent weten we dat zijn band Mr. Big het zwaar zou hebben. Wat hen onderscheidde was de soul van zanger Eric Martin. Hun debuutplaat bezat de snelst denkbare wisselingen, maar werd spaarzaam gebruikt. Het is een nummer georiënteerd album, dus niet te lange nummers, niet te complex en met een oog naar de huidig hardrockmarkt. Met “Addicted to that Rush” is een voorbeeld, waarbij goed in het gehoorliggend materiaal leunend op en meer heavy opzet qua bas en gitaar.  Helaas is niet zo memorabel. En de bandleden hebben nog niet gebruik van al hun talenten gemaakt om het hun eigen te maken en daarnaast een meer eigen sound te creëren.

Nummers als “Had Enough”, “How Can You Do What You Do”, “Rock & Roll Over” en “Merciless” zijn stuk voor stuk competente rocknummers, en dankzij Billy’s bas krijgen de nummers nog een extra drive mee. Helaas kostte het Mr. Big nog een album om echt met de juiste songwriting te komen en meer te overtuigen. Hun debuut is inderdaad goed genoeg, maar voor vele niet het spetterende debuut waarvan men later zal zeggen, deze moet je aanschaffen. Wie op zoek is naar soul en memorabele hooks zal diep moeten graven. Er is hier zeker wel aardig goed materiaal, maar weinig dat de CD-speler maanden en jaren later herhaaldelijk zal draaien. Goed, maar niet helemaal goed genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑