Alias – Alias

Alias – Alias

Jaar van Release: 1990

Label : Capitol Records.

In de vroege jaren negentig werden verschillende albums uitgebracht van bands die nooit het sterrendom zouden bereiken dat ze verdienden, waarbij de albums nooit het aantal fans bereikten. Dankzij de verschuiving in het muzikale landschap die van kracht was.

Het debuutalbum van de Canadese band Alias was er een dat, hoewel zeker niet onbekend, groter had moeten zijn. Het album werd goud toen het in 1990 werd uitgebracht en bevatte drie singles, de powerballad ‘More Than Words Can Say’ die nummer 2 bereikte in de hitlijsten in de VS en nummer 1 in hun thuisland. ‘Waiting For Love’ en ‘Haunted Heart’ waren de andere twee uitgebrachte singles die nummer 13 en nummer 18 op de hitlijsten bereikten.

De band bestond uit artiesten die al bekend waren in de muziekwereld. Freddy Curci en Steve DeMarchi die beiden eerder in de band Sheriff zaten, die ons in 1983 het nummer ‘When I’m With You’ gaf van hun enige zelfgetitelde plaat. De andere drie leden van de band, Roger Fisher, Steve Fossen en Mike DeRosier, waren allemaal oprichters van de fenomenale band Heart .

Curci heeft een fantastische en heldere stem en klinkt volkomen fantastisch op de gehele plaat. De nummers zijn uitstekend en gewoon prachtige AOR-juweeltjes. De band is een getalenteerde groep artiesten en ze klinken geweldig op nummer zoals je mag verwachten met de namen die op de plaat zijn vermeld.

Hoewel ze nooit een massale aanhang hebben gehad, zoals andere AOR-bands Foreigner en Survivor, hield Alias nog steeds stand, produceerde ze een geweldige plaat met een aantal ongelooflijke nummers, maar helaas blijft de plaat nog steeds enigszins van een onontdekte parel voor velen.

Alias keerde in 2009 terug met hun tweede album, ‘Never Say Never’, een album dat werd opgenomen in 1992 maar nooit werd uitgebracht vanwege de opkomst van het grunge-tijdperk. Het was een behoorlijke inspanning maar bereikt nooit echt de kracht van het debuut.

Een sterke release met een aantal geweldige vocalen en een aantal prachtige nummers, dit is een must voor fans van de melodieuze rock- en AOR-scene uit de vroege jaren 1990.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑