House Of Lords – Sahara

House Of Lords – Sahara

Jaar van Release : 1990

Label : BMG Records

House of Lords heeft een indrukwekkend debuut uitgebracht maar heeft helaas niet veel exemplaren verkocht. Toen het tweede album in 1990 op de markt kwam, was hun gitarist Lanny Cordola weg en was hij de nieuwe gitarist Michael Guy. Hoewel Guy wordt gecrediteerd op gitaar, is het album in werkelijkheid opgenomen met Doug Aldrich en een aantal gastmuzikanten.

Het is een ander klinkend House Of Lords. Het openingsnummer “Shoot” heeft geput uit de bronnen van zowel Led Zeppelin als Motley Crue. ‘Chains of Love’ is Coverdale-like, met zanger James Christian, maar zonder Coverdale’s sluwe knikjes en knipogen.

De akoestische cover “Can not Find My Way Home” (Blind Faith) is vrij getrouw aan het originele minus de falsetto, en zou een van de betere power ballads van een rockband in 1990 moeten zijn. House of Lords trekt van leer op “Heart on the Line”, dat klinkt als een titel voor een ballade. Dit is echter een tempo killer. “Laydown Staydown” dit is meer sleeze-rock.

Een veel indrukwekkender nummer opent kant twee, “Sahara”. Dit is progressieve hardrock, met drummer Ken Mary die een tribale drumeffect laat zien dat zijn tijd ver vooruit was in 1990.  De ballad “It Is not Love”, niet alleen de titel, maar het muzikale gedeelte herinnert aan Dokken. Er zit hier een fijne solo om je tanden in te zetten.

De lead single was een andere power ballad, “Remember My Name”, die de band niet heeft geschreven.  Met “American Babylon” barst het vuur weer los. Het navolgende “Kiss of Fire” gaat nog een tikkeltje verder. De klasse van de muzikanten straalt van het album en daarom genieten de leden van House Of Lords altijd nog aanzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑