Jagged Edge-Fuel For Your Soul

Jagged Edge-Fuel For Your Soul

Jaar van Release: 1990

Label: Polydor

De band, gevormd door gitarist Myke Gray in het begin van de jaren tachtig, maakte eerder meer line-upwisselingen mee dan welk team dan ook onder leiding van Pep Guardiola. In 1989 zag de bezetting er dan zo uit met als zanger Matti (Bam Bam Boys) Alfonzetti, Andy (Tokyo Blade/Shogun) Robins op bas en drummer Fabio Del Rio.De eerste belangrijke studio-opnames van de band, Trouble (EP), en het volledige album Fuel For The Soul, beiden werden uitgebracht in 1990.

De band gokte op het rockgeluid van de US AOR, maar dan meer met een rauw randje, productie is weliswaar gepolijst, zoal zo veel in die tijd, maar net wat minder commercieel.

Het was achteraf onverstandig ambitieus en mikte op te veel doelen. Alleen het titelnummer, het hartverscheurende ‘Liar’ en ‘You Don’t Love Me’ hebben de potentie en het hart en ziel dat de voorwaarden waren voor hitparade rock. Andere nummers zijn te vol van de ademloze sentimentaliteit die het genre ontstijgen. In 1990 was AOR bijna een parodie op zichzelf geworden.

Toch eindigt deze uitgebreide versie met twee stijlvolle bonustracks die om de een of andere reden de originele versie misten. En hiervan is ‘Money Talking’ het hoogtepunt, een leuk, licht gearceerd bluesrocknummer. Het had het refrein en het momentum dat nodig was om door te breken. Maar heeft helaas nooit de kans gekregen. Wederom een pareltje uit het verleden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑