White Heart – Powerhouse

White Heart – Powerhouse

Jaar van Release: 1990

Label: Starsong Records

Powerhouse is het zevende album van de christelijke rockband White Heart en het eerste met Brian Wooten op gitaar, Anthony Sallee op basgitaar en het eerste album op het Star Song- label, en het enige album van de band met Mark Nemer op drums. Het werd eind 1990 uitgebracht. White Heart zet hun arena-rockgeluid voort van hun vorige album Freedom , waarbij het titelnummer en “Independence Day” hits worden op Christian Rock-radio, terwijl hun ballads als “Desert Rose” en ” Lay It Down” waren hits op christelijke radiostations (AC/CHR). Powerhouse piekte op nummer 4 op deBillboard Top Christian Albums -lijst.

De eerste drie nummers van het album – “Independence Day”, “Powerhouse” en “Desert Rose” behoren zeker tot de beste nummers aller tijden van de band, en het is de moeite waard om het hele album alleen al voor die drie nummers te kopen. Maar natuurlijk heeft het door Bill Drescher (bekend van zijn werk in het seculiere veld met artiesten als Rick Springfield, Bangles en INXS) geproduceerde album nog veel meer uitstekende rockuitvoeringen die een powerhouse zijn, zoals de opvolgende nummers, “Lovers and Dromers’, ‘Nailed Down’ en ‘Messiah’. Maar de volgende twee nummers – de ballad “A Love Calling”, met zijn uitgebreide etherische synth-outro van Mark Gershmehl, en de plotselinge overgang naar het rockende “Answer the Call” – zijn evenzeer albumhoogtepunten als de drie geweldige nummers van het album openers.

Powerhouse wordt afgesloten met het rustige maar sterke ‘Storyline’ en het uitnodigende ‘Lay it Down’.

Hier gaat Whiteheart, met volle kracht de jaren 90 in. Hoewel het niet helemaal hetzelfde niveau van uitmuntendheid bereikt als met het uitzonderlijke Freedom- album van vorig jaar, is dit er zeker een voor de geschiedenisboeken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑