Valentine – Valentine

Valentine – Valentine

Jaar van Release: 1990

Label: Giant Records

Het begon allemaal toen jeugdvrienden Adam Holland en Gerard Zappa op de middelbare school in verschillende bandjes begonnen te spelen. Ze studeerden samen met Neil Christopher op drums af naar het clubcircuit van Long Island en hadden altijd een sterke focus op het schrijven, opnemen en uitvoeren van origineel materiaal. De getalenteerde schrijver toetsenist Craig Pullman, was voor hen de aangewezen persoon. Altijd op zoek naar die ene speciale stem, leidde hun pad hen uiteindelijk naar Hugo.  En Valentine werd gevormd. Met een korte verhuizing naar LA.  Al snel volgden het grote management-, label- en uitgeverijdeals. Met de demo’s opgenomen door producer Neil Kernon, (Hall and Oates, The Romantics, Dokken) kon Valentine tekenen bij Columbia Records. Al snel doken ze de studio in om hun eerste cd op te nemen. Kort nadat de opname was voltooid, werd het niet uitgebracht,  dit kwam mede door de organisatorische wijzigingen bij Columbia. Gelukkig verhuisde hun A&R-persoon naar Giant Records en nam Valentine mee. Eind 1990 bracht de band eindelijk hun debuut-cd uit en de MTV-video voor “No Way”, met Aly Sheedy. Valentine schreef en zong ook liedjes voor de film “Don’t Tell Mom the Babysitter Is Dead” met Christina Applegate in de hoofdrol. Na veel problemen met Giant Records en personeelswisselingen binnen de groep, hervormde de band zich als Open Skyz. Na bijna een stevig jaar schrijven zonder label, volgde al snel een nieuwe deal met RCA/Zito. Met veel opluchting ging de band terug naar LA, de studio in met producers Ritchie Zito (Eddie Money, Cheap Trick, Heart, Cher) en Rob Jacobs. (Don Henley, The Eagles, U2) Deze cd bevatte verschillende singles, waaronder de top 20 AOR-single “Every Day Of My Life”. Moe na bijna een decennium van ups en downs in de muziekindustrie, springend van label naar label naar label, gingen de leden van Open Skyz hun eigen weg. Hugo nam vervolgens drie veelgeprezen soloplaten op, Adam ging naar Nashville als schrijver bij Murrah Music, Gerard raakte betrokken bij de managementkant van het bedrijf en Craig bleef schrijven met verschillende medewerkers. (inclusief Adam & Hugo) Hoewel de groep altijd goede vrienden bleef en in verschillende combinaties samen zou schrijven en optreden, was er nooit een officiële Valentine/Open Skyz-reünie. Tot nu toe. Met een uitnodiging om op Firefest IV te spelen, kwam Valentine officieel weer bij elkaar en nam Evolution-drummer Mike Morales mee op drums. De reacties op Firefest waren zo fantastisch, het heeft de jongens geïnspireerd om terug te gaan en nieuw materiaal op te nemen voor een release in 2008.

Tegen het einde van het hair metal-tijdperk bracht Valentine hun debuutalbum uit. Valentine’s sound was in de AOR/Melodic Rock-stijl, met een beetje hair metal-flair voor de goede orde. Valentijnszanger Hugo was een geweldig nieuw ongehoord talent, dat deze band massaal had moeten aanjagen. Hij heeft een goed bereik met zijn stem die zelden wordt evenaard door de hedendaagse rockzangers. Deze cd heeft het allemaal, solide muzikaliteit, geweldige zang en goede nummers. Degenen die deze schijf in handen hebben gekregen, zijn er dol op, en degenen die hem niet hebben gekregen terwijl hij in druk was, hebben keihard betaald om een ​​exemplaar van Ebay of iets dergelijks te bemachtigen. Deze cd zal waarschijnlijk fans van bands als Journey, Hardline en andere van de melodieuze rockstijl aanspreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑