Bad English-Backlash

BAD ENGLISH – BACKLASH

JAAR VAN RELEASE: 1991

LABEL: EMI

Het tweede en tevens laatste schijfe van de groep is “Backlash” met het nummer “Time Stood Still”  is dit zo’n nummer dat regelmatig voorbij komt op alle classic-rock zenders en programma’s als “arbeidsvitaminen”. Een melodieuze pop-rock song met de onmiskenbare stem van John Waite was eigenlijk altijd een potentiële hit in de jaren 70 toen hij nog deel uitmaakte van “The Baby’s”. “Isn’t It Time”, “Everytime I Think Of You” en “Piece Of The Action” zijn daar bekende voorbeelden van.

De oprichting van “Bad English”, een mix van bandleden van The Baby’s en Journey, leek dan ook veelbelovend.
Met “Backlash” borduurde men voort op het succes van de voorganger. Het grote verschil ligt echter in de kwaliteit van de songs op “Backlash”.  De nummers blijven makkelijker hangen, de melodieën zijn pakkender. De singles “Time Stood Still”, en “Straight To The Heart”, maar ook “Savage Blue” en “So This Is Eden zijn uitstekende rock-pop songs. “The Time Alone With You” is zo’n album track waarbij je je afvraagt waarom dit geen grote hit is geweest. Deze rock-ballad heeft alles in zich wat je verwacht van dit genre. Waite’s stem komt volledig tot zijn recht in dit soort nummers. Op “Rebel Say A Prayer” kun je prima mee schreeuwen, evenals “Pray For Rain”. “Make Love Last” is de mindere van de ballads op “Backlash” maar is nog steeds aangenaam. Bad English was een kort leven beschoren. Bij het uitkomen van “Backlash” was de band al ter ziele.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑