Fates Warning-Parallels

FATES WARNING – PARALLELS

JAAR VAN RELEASE: 1991

LABEL: METAL BLADE

Het album presenteerde Fates Warning die een wat toegankelijkere koers durfde te varen en daarmee definitief naam vestigde; ‘Parallels’ is de Fates Warning klassieker zoals ‘Images And Words’ dat voor Dream Theater is. Een band die onlosmakelijk verbonden is aan Fates Warning. Ze braken zo’n beetje tegelijk door maar het was toch de band van Portnoy en co die de grotere naam en faam maakte. Fates Warning was dan wel al langer bezig maar begon met een andere zanger als een soort Amerikaanse versie van Iron Maiden; meer metal dan prog gericht. De komst van zanger Ray Alder veranderde dat behoorlijk en op ‘Parallels’ vond men de perfecte balans.  De opener is het nummer Leave the Past behind, dit is pas een voorbode van wat ons nog te wachten staat, tekstueel gezien geen nimmendalletje, zoals gebruikelijk in de hedendaagse popmuziek. Met het tweede nummer Life in Still Water begint het album echt te knallen. De volgende powerballad is Eye to Eye, Ray Alder legt hier al zijn gevoel in, ook wederom bij dit nummer is de tekst geen doorsnee nummer, maar wederom een met inhoud. De live topper is  The Eleventh Hour dit nummer mag dan ook niet ontbreken bij elk Fates Warning concert en wordt dan ook luidkeels meegezongen.  Een ander hoogtepunt is het nummer Point of View, die tekstueel handelt over het hebben van een andere mening en dat een mening geen feit is, maar een ander inzicht. De andere nummers is eveneens van grote kwaliteit. We kunnen daadwerkelijk spreken van een echte Klassieker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑