Eyes –Windows Of The Soul

Eyes –Windows Of The Soul

Jaar van Release: 1993

Label : Curb Records

Echter is de verrassing groot wanneer in 1993 bij de studio opnames Jeff Scott Soto toch weer terug is. Toch weer een uitstekende CD van Jeff Scott Soto & Eyes, maar met een beetje meer wat we willen classificeren als het “AOR” -geluid dan de meer harde rock-stijl van de zelftitel-CD. Meer zacht en gepolijst dan het debuut, maar dat is geen slechte zaak. Het heeft ook die drie magische woorden “Jeff Scott Soto”. Dit was een van mijn eerste “Jeff” -albums. Wat betreft dit album, het is bijna perfect. Epische ballads, stijgende zang en een echt goed gevoel. Mogelijk een van Jeffs ‘beste. Absoluut een must voor elke JSS-fan.

Eerlijk gezegd “Cheyenne” is een van de betere en had ook op het debuut niet misstaan. En zeker, er zijn een paar nummers op “Windows Of The Soul” die worden herhaald vanaf de titelloze CD, maar ze werken nog steeds redelijk goed binnen de grenzen van deze andere CD. En de nieuwe nummers (ja, inclusief “Cheyenne”) maken deze CD de moeite van het oppakken waard. Plus, deze versie van “Nobody Said It Was Easy” heeft een mooie uitgebreide piano-intro en JSS klinkt echt geweldig over de hele schijf. De nummers “City Nights” en “Love Lies” steken mijnsinziens hierna er boven uit.

Dit is een van de echte klassiekers in het AOR-genre en het verbaast me dat niet veel mensen het lijken te kennen. Jeff klonk goed op dit album.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑