Badlands – Dusk

Badlands – Dusk

Jaar van Release: 1998

Label : Z Records

Hier komt een rock ‘n’ hard album met de legendarische gitarist Jake E. Lee (ex Ozzy). Badlands, geïnspireerd door Van Halen en Nirvana, zou ook kunnen worden omschreven als een “70’s rocky-somber-grunge” album.

In navolging van de voorgaande albums “Badlands” en “Voodoo Highway” zijn dit de left overs van de periode na deze albums, nummers zijn in de periode van 1991 tot 1993 geschreven door Ray Gillen, die in 1993 overleed aan de gevolgen van aids.

Maar ik zal de vergelijking hier laten, omdat deze Dusk rustig en saai is. Van de eerste riff tot de laatste noot, alles is geschreven met hetzelfde ritme, hetzelfde geluid. Geen melodieën en er is geen enkel nummer om in gedachten te houden … het soort cd dat je bent vergeten als het eenmaal voorbij is. De zanger is goed, maar de manier waarop hij zingt doet me geloven dat hij geen enkel woord vertrouwt op wat hij zei.

Jake E. Lee probeert zijn best te doen, maar eerlijk gezegd zijn de solo’s van de gitaren zo pijnlijk, zonder inspiratie. Ik vraag me af of ze in drie seconden zijn geschreven. Ze klinken zoals zoveel andere rock ’n roll – bands en er is niets in hun geluid dat ze een beetje anders laat klinken. Er staan ​​een paar goede nummers op het album, maar dit is niet genoeg om deze Dusk te redden, ook al bestaan ​​er enkele interessante ideeën.

Het lijkt erop dat de nummers bij elkaar zijn gezocht of na een lange periode zijn opgedoken en in de studio snel zijn geproduceerd, om toch maar een album onder de naam van Badlands te kunnen uitbrengen. Het is dan jammer dat het bij lange na het niveau niet weet te halen van de vorige twee albums.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑