Vanden Plas – Beyond Daylight

Vanden Plas – Beyond Daylight

Jaar van release: 2002
Label: Inside Out

Liefhebbers van progressieve metal hebben het in februari financieel gezien zwaar te verduren. De tournees met Dream Theater hebben Vanden Plas eindelijk de nodige herkenning in het buitenland bezorgd. In Frankrijk worden de jongens uit Kaiserslautern op handen gedragen.  Op het vierde album, geproduceerd door Markus Teske klinkt Vanden Plas nog afwisselender dan voorheen. De muzikale grenzen zijn verlengd: het melodieuze is melodieuzer “Healing Tree” en “Can You Hear Me” met prachtige zang van Andy Kuntz en het progressievere “Scarlet Flower Fields” en “Cold Wind” met veel gitaarwerk. De overige nummers zijn mix van beide stijlen, zoals het openende “Night Walker” en het opzwepende “Free The Fire” waarop toetsenist Gunther Werno lekker uit de verf komt. Het afsluitende “Beyond Twilligth” bouwt prachtig op en duurt tien minuten. Op de eerste oplage van de CD staat nog de Kansas-cover “Point of No Return”als bonustrack. Vanden Plas levert met “Beyond Daylight”een prachtig semi-progressief album af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑