Khymera – Khymera

Khymera – Khymera

Jaar van release: 2003
Label: Frontiers Records

Nadat Frontiers Records de aankondiging had gedaan met betrekking tot dit Khymera project wachtte ik met spanning op de uiteindelijke release datum, omdat naar mijn mening de combinatie van de getalenteerde multi-instrumentalist Daniel Liverani (bekend van zijn werk met Empty Tremor
en de fantastische rock opera Genius) en sterzanger Steve Walsh (bekend van Kansas) wel een geweldig melodieus rock album moest opleveren. De koppeling van beide namen met songwriters zoals onder andere Jim Peterik, Russ Ballard en Mark Spiro en de kennis dat Mike Slamer (Steelhouse Lane) verantwoordelijk was voor de mix, zou ervoor zorgen dat weinig mis kon gaan, toch?
Nou, om helemaal eerlijk te zijn voldoet het eindresultaat niet helemaal aan mijn hoge verwachtingen. Belangrijkste oorzaak hiervoor is de zwakke prestatie van Steve Walsh, die geen moment zijn potentieel waarmaakt op dit album. Misschien dat de jaren zijn tol zijn gaan eisen bij de stem van de goede man, maar de waarheid is dat diegene waarvan ik de belangrijkste bijdrage verwacht had juist de zwakste schakel blijkt te zijn. Een trieste constatering, maar daarom niet minder waar. Luister maar eens naar de twee openers op deze CD “Strike like lightning” en “Shadows”, die ook al eens door Mr.Big opgenomen zijn. Muzikaal zit er niet veel verschil in beide versies, maar de door Eric Martin gezongen versies hebben mijn absolute voorkeur. Op de een of andere manier lijkt het alsof Steve Walsh behoorlijk moet forceren om de juiste tonen te halen. Begrijp me niet verkeerd, hij heeft nog steeds een bereik waar menig ander zanger alleen maar van kan dromen, maar het is niet het niveau wat we van Steve Walsh gewend zijn.
Dit gezegd hebbende, betekent dit dan dat we met een slechte plaat te maken hebben? Absoluut niet, daar de meeste nummers prima melodieuze rock nummers zijn met fantastisch gitaarwerk die de meeste fans van dit genre ook zeer zeker zullen aanspreken. Alleen, ik had persoonlijk op iets meer gerekend dan wat er uiteindelijk uitgekomen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑