Tesla – Into The Now

Tesla – Into The Now

Jaar van release: 2004
Label: Noise Records

Tesla heeft een uiterst moeilijke opgave met succes voltooid. Slechts weinig bands slagen erin de transitie van jaren tachtig naar de 21e eeuw te maken, maar Tesla is het gelukt. De band heeft haar traditionele sound gemoderniseerd zonder haar eigen geluid te verloochenen. Daarvoor hulde!
Tesla bestaat gelukkig nog steeds uit de vijf muzikanten die eind jaren tachtig en begin jaren negentig miljoenen platen verkochten. De band was en is wars van trends en onderscheidt zich door goede songs. Puur op basis van consistentie is en blijft Tesla een van de betere “gewone hardrock bands”. Hun eerdere studiowerken “Mechanical Resonance”, “The Great Radio Controversy”, “Psychotic Supper” en “Bust A Nut” waren van begin tot eind goede albums en “Into the Now” zet die traditie voort.
Het titelnummer begint voor Tesla begrippen behoorlijk stevig. Gitaristen Skeoch en Hannon experimenteren met scratch-achtige geluiden en wisselen korte soli af dan vroeger, maar de groove en de songstructuur zijn typisch Tesla. “Look @ Me” en “ What A Shame” zijn eveneens stevige rockers die voortborduren op wat Tesla vroeger deed met elk prima zang van Jeff Keith. Wat een geweldige strot heeft deze man toch. Jammer eigenlijk dat hij in de acht jaar dat Tesla niet actief was slechts een plaat (de prima cd van Bar 7) heeft volgezongen. “Heaven Nine Eleven” verhaalt over het Twin Towers drama en kent een goede tekst. Ook “Caught In A Dream” en “Miles Away” zijn goed opgebouwde teksten met interessante teksten.
Het sterke songmateriaal bevestigd dat de band een goede keuze heeft gemaakt door zowel voor als na de succesvolle reünietournee materiaal te schrijven en uit te testen. Men is ook kritisch op zichzelf geweest; van de circa dertig geschreven en opgenomen songs heeft men gezamenlijk de beste songs gekozen. Ook heeft men de cd zelf geproduceerd. Nu ben ik geen fan van eigen producties, maar Tesla weet blijkbaar dondersgoed hoe de band het best tot haar recht komt want de cd klinkt super. Ook de tweede helft van de cd bevat sterke troeven als “Got No Glory”, “Recognize” en “Only You”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑