Shadows Fade – Shadows Fade

Shadows Fade – Shadows Fade

Jaar van release: 2004
Label: Frontiers

Steve Augeri was toch wel één van de meest verrassende namen in 2000, toen hij de scepter overnam als frontman van AOR legende Journey. Waarom kom je nou met die naam op de proppen, denkt u? Nou, na het bericht dat Steve Perry vanwege gezondheidsreden niet langer de vocalen kon verzorgen voor Journey, deden wilde geruchten zich voor. Het gerucht wat toch het meest reëel was, was dat Keven Chalfant de nieuwe zanger van Journey zou worden. Toen hij het niet werd was de verrassing compleet. Journey besloot om voor een Perry kloon te kiezen in plaats van kwaliteit. Niet dat Augeri slecht is natuurlijk. ‘Arrival’ is een wereld CD geworden mede dankzij hem, maar toch, de meesten hadden liever Chalfant gezien.
Vervolgens bleef het lang stil rond Chalfant, die zijn grootste bekendheid kreeg door zijn rol als zanger in grote AOR bands zoals 707, The Storm, The VU en – meest recent – Two Fires. Wel kregen we onlangs een reissue van 707’s ‘Mega Force’ op het MTM Classix label, een sublabel van MTM Music, voor onze kiezen, maar daar zaten we niet echt op te wachten. ‘Mega Force’ was niet slecht en bracht zelfs een kleine hit voort in de VS met de titel track ‘Mega Force’, maar om het nu een klassieker te noemen? Nou nee. Nu hebben we dus weer een project met Kevin Chalfant achter de microfoon. Zijn partner in crime is de Italiaanse gitarist – hoe kan het ook anders op Frontiers Records – Alex de Rosso. De Rosso maakte naam met de Italiaanse metal band Dark Lord, maar kwam pas echt in de spotlight toen hij John Norum verving in Dokken tijdens hun Europese tour in 2002.
De muziek die deze twee heren voortbrengen is lekkere melodieuze AOR, maar wat me opvalt als ik naar de CD kijk is dat op de meeste plekken de gitaar wel erg over-geproduceerd is. Niet gek ook, want De Rosso is naast gitarist ook de producer van deze CD, en hij heeft een behoorlijke hoge dunk van zichzelf als ik zijn productie van deze CD moet geloven. Het gitaarluid is bij sommige nummers wel erg dik en overstemt het prachtige stemgeluid van Chalfant. Gelukkig heeft deze CD ook nog vele goede dingen te bieden, en vooral na een aantal keer de CD gedraaid te hebben begint het geheel toch behoorlijk comfortabel aan te voelen. Als ik mijzelf in metaforen mag uiten: het is net of ik in een grote stoel zit waar je helemaal in weg zakt. Met andere woorden, lekker vertrouwde AOR met een warm geluid, hoofdzakelijk dankzij Chalfant. Mijn favoriete tracks zijn het erg aanstekelijke ‘My Ocean’ ,met een heerlijk refrein, het verfrissend ‘Without You’ en het beste nummer van deze CD, het elegante ‘Speak’. Al met al toch wel de moeite waard dit schijfje, maar ondertussen wordt het wel eens tijd voor een derde The Storm plaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑