Allen/Lande – The Battle

Allen/Lande – The Battle

Jaar van release: 2005
Label: Frontiers

‘King vs Godzilla’, ‘Freddie vs Jason’ en ‘Alien vs Predator’ zijn voorbeelden van films waarin bekende karakters strijd met elkaar leveren. In de rockwereld kennen we dit fenomeen nauwelijks. Glenn Hughes en Joe Lynn Turner duelleerden wel op hun H.T.P. albums, maar dat was toch meer een samenwerkingsverband dan een strijd. Op ‘The Battle’ staan zangers Jörn Lande (Masterplan) en Russell Allen (Symphony X) tegenover elkaar.
In het gevecht over twaalf ronden heeft elk van hen drie ronden lang het rijk alleen en gaan ze in zes ronden de vocale strijd aan. In ‘Hunter’s Night’, ‘Ask You Anyway’ en ‘Universe Of Light’ deelt Allen een paar rake stoten, uppercuts, linkse en rechtse hoeken uit, maar in ‘Reach A Little Longer’, ‘My Own Way’ en ‘Where Have The Eagles Gone’ laat Lande zijn tegenstander alle hoeken van de ring zien. In de zes nummers dat ze echt duelleren zijn ze echter te vriendelijk voor elkaar en ontbrandt er geen waar gevecht zoals tijdens de legendarische Mark III en Mark IV dagen van Deep Purple waarop Hughes en Coverdale elkaar werkelijk van het podium probeerden te schreeuwen. Prachtige composities van van Magnus Karlsson die de scandinavische trend doorzet met een mix van Malmsteen en Talisman.  Het stemgeluid van beide titanen lijken iets te veel op elkaar, Lande en Allen zijn meer substituten dan complementen van elkaar. Met het slotnummer ‘The Forgotten Ones’ levert Karlsson het beste nummer af. Dit smaakt naar meer en maar hopen dat dit geen eenmalig project blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑