Alibi – Misdemeanours

Alibi – Misdemeanours

Jaar van release: 2006
Label: Escape Music

Gitarist Vince O”Regan draait al een tijdje mee in de melodieuze muzieksector in Engeland. Hij was onder andere de medeoprichter van het lekkere bandje genaamd Pulse die de afgelopen jaren twee prachtige schijven op ons los hadden gelaten. Zijn grote break kwam in het jaar 2000 toen hij de kans kreeg om in de tourband van Magnum’s Bob Catley te schitteren. Vervolgens speelde hij een leuk nootje mee op de soloplaat van deze Catley genaamd ‘When Empires Burn’ en zodoende kreeg hij ook de erkenning van de schrijvende pers aan zijn zijde. Zanger Rick Chase is ook al geen onbekende in de scène, hij speelde onder andere met groepen zoals Mama’s Boys, Graffiti en meest recent nog met Double Cross. Ook toerde hij zij aan zij met grote namen zoals Gary Moore, Styx en Status Quo. Nu hebben deze Rick en Vince hun handen in elkaar geslagen en komen ze op de proppen met hun nieuwe band genaamd Alibi. Onder die naam hebben ze zojuist hun debuut ‘Misdemeanours’ aan het publiek voorgesteld.
Met de kwaliteiten van deze beide mannen, het schitterende gitaarspel van Vince en de mooi stem van Rick (die nog wel eens met die van Freddie Mercury en Paul Rodgers wordt vergeleken), hebben beide een mooie melodieuze plaat in elkaar gedraaid waarop enkele nummers als een echt juweeltje beschouwd kunnen worden. Naast hen hebben ze dan ook nog eens gitarist AJ Mills, bassist Andy Mills en drummer James Wright aan hun zijde. DE schijf is een prima mix tussen krachtige rocksongs en mooie ballades en vormen een mooi cadeau voor de AOR fans die al dat prachtigs missen wat ze in de jaren tachtig voorgeschoteld kregen. Twee nummers horen dan ook echt in de AOR Hall Of Fame van die tijd thuis en dat zijn allereerst ‘Masquerade’ en vooral ‘No Reason’. Luister gewoon eens naar die solo in dat nummer en je zult ongetwijfeld kippenvel krijgen. Daar ben ik zeker van! Als alle nummers op dit album zo goed als bovenstaande twee waren dan had het AOR genre weer een klassieker bij kunnen schrijven. Alle nummers zijn goed, begrijp me niet verkeerd maar kunnen net niet tippen aan de twee uitverkorene. Al met al hebben we hier weer een prachtplaat om te beluisteren en zullen de dromen van vele melodieuze fans weer eens uit zijn gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑