Threshold – Dead Reckoning

Threshold – Dead Reckoning

Jaar van release: 2007
Label: Nuclear Blast Records

Deze Engelse progressieve metalband heeft inmiddels al een meer dan aardige discografie uitgebouwd. Het contract met het uitstekende progressieve rocklabel InsideOut was afgelopen en Threshold debuteert nu verrassend bij het grote metallabel Nuclear Blast. Hoewel verrassend? Threshold heeft altijd de kunst verstaan om relatief korte en pakkende songs te schrijven en enkel binnen de kader van een song muzikale tierelantijntjes te integreren. En dat maakt dat Threshold door een meer mainstream metal/rock liefhebber zal gesmaakt worden, maar dat ook de meer naar uitdagingen zoekende progrocker aan zijn trekken zal komen bij deze Britten. In dat opzicht zwemt deze groep in net hetzelfde vaarwater als Evergrey.

Het nieuwe album Dead Reckoning begint zeer levendig met Slipstream. Bij deze lekker stuwende muzikale omlijsting voelt zanger Mac zich als een vis in het water en weet hij nog meer dan vroeger te overtuigen met zijn prachtige melodieuze zanglijnen. Tel daarbij een verrassende gastbijdrage van Dan Swanö die een stukje grunt (hij doet dit tijdens Elusive nog eens vlekkeloos over) en je komt tot de conclusie dat dit achtste Threshold album toch allesbehalve bloedloos is.

Alle acht navolgende songs zijn even prachtig en ik ken weinig bands die zoveel melodie in hun sound kunnen integreren zonder maar één seconde melig te klinken. Dead Reckoning is bloedmooi en nu moet ik de digipak ook te pakken zien krijgen want daarop prijkt zowaar een cover van Supermassive Black Halo van Muse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑