Pride Of Lions – The Roaring Of Dreams

Pride Of Lions – The Roaring Of Dreams

Jaar van release: 2007
Label: Frontiers Records

Alweer het derde album van Pride Of Lions gleed onlangs de brievenbus in. Sinds Jim Peterik deze band oprichtte werd de band enorm gehyped. Zelf noemt de band dit het “make or break” album, en met een rijke historie en een koffer vol succes hebben Jim en company hard gewerkt aan teksten, en de opzet was om een commerciëler album te maken dan de voorgaande twee. De productie is zeer helder, en zanger Toby Hitchcock is een waardige vocalist voor deze band, die uiteraard sterk aan Survivor doet denken. Dat commerciëlere is de band gelukt., Uitschieters op de plaat zijn, Love’s Eternal Flame, Turnaroud een duet tussen broer en zus Hitchcock, Book of Life en Language of the Heart..  Begrijp me goed: het songmateriaal, de teksten, de productie en niet te vergeten het muzikale kunnen van Pride Of Lions staat naast de twee vorige schijfen buiten kijf, maar er had meer ingezeten.  De AOR liefhebber kan deze met een gerust hart aanschaffen.

Rush zit al een hele tijd in het vak. Sinds 1974 brengt de groep rond zanger / bassist Geddy Lee met grote regelmaat platen op de markt. Wat je niet van de mannen kunt zeggen is dat ze een aantal miskleunen in hun discografie hebben zitten. Natuurlijk is het ene album beter (”Moving Pictures” en “Hemispheres”) dan de andere (”Roll The Bones” en “Presto”) maar als je van de wall of sound van het powertrio houdt, dan is de kans op een miskoop bij Rush erg klein.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑