Circus Maximus – Isolate

Circus Maximus – Isolate

Jaar van release: 2007
Label: Frontiers Records

“Houdt het dan nooit op?” roept Carice van Houten in de film ‘Zwartboek’. Dat denk ik ook wel eens wanneer er een nieuwe Dream Theater/Queensryche adept een nieuw album uitbrengt. Maar soms, heel soms kan zo’n album je toch nog wel verrassen terwijl de invloeden er zo dik bovenop liggen en Circus Maximus heeft zo’n album gemaakt en het heet ‘Isolate’. Het geluid komt bekend voor, de metal invloeden zijn net als bij Dream Theater wat verzwaard, zanger Michael Eriksen vliegt net zo hoog als LaBrie en de andere instrumentalisten spelen alsof ze auditie staan te doen voor een plek in diezelfde band. Gedreven, scherp en gelukkig blijven de nummers origineel genoeg om voorbij die vergelijking te komen. Het is wel frappant hoezeer de opening van ‘Sane No More’ lijkt op de opening van ‘Systematic Chaos’, Maar het gaat hier slechts om een paar seconden. Kan ook niet anders dan toeval zijn denk ik. Het mag duidelijk zijn dat Dream Theater fans niet hoeven te aarzelen, Symphony X fans ook niet maar ook menig ander prog metal liefhebber zal zich prima kunnen vermaken met ‘Isolate’, de nummers ‘Zero’, ‘Mouth Of Madness’ en ‘Abyss’ justificeren de aanschaf alleen al. Dream Theater heeft er een nieuwe support act bij denk ik, ik hoop dat die automatische vergelijking bij het derde album wat minder verplicht zal zijn. Puik plaatje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑