Lost in Thought – Opus Arise

Lost in Thought – Opus Arise

Jaar van Release: 2011

Label: Inner Wound 

Opgericht in 2007 door gitarist David Grey en bassist Simon Pike, na een zoektocht worden de overige bandleden gevonden n.l.:  Nate Loosemore (v), Greg Baker (k) en Chris Billingham (d). Hoewel Opus Arise het debuut van het vijftal uit Wales is, klinkt het zeer volwassen. In de biografie wordt de band vergeleken Threshold en Pagan’s Mind, ik wil daar graag Dream Theater en Vanden Plas aan toevoegen. Zanger Nate Loosemore klinkt namelijk vaak als James LaBrie, en qua opbouw hebben de nummers raakvlakken met eerder genoemde Duitse progressievelingen. Progmetalfans kunnen uit hun dak gaan bij nummers als “Etenity” en “Seek To Find”. Het muzikale vakmanschap straalt van een track als “Assimulate, Destroy” af.  Groot en indrukwekkende zijn eerder twee woorden die ik gebruik voor dit debuut.

De band bezit zowel compositorisch als muzikaal kwaliteiten, dit kon wel eens een veelbelovende band worden voor de toekomst. Als enig puntje van kritiek kan je aanvoeren dat het niet bijster orgineel is. Maar de Progmetalfans hebben er weer een band bij.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑