Work Of Art – In Progress

Work Of Art – In Progress

Jaar van Release: 2011

Label: Frontiers

Met het uit 2008 stammende ‘Artwork’ wist de Zweedse band Work Of Art al de nodige indruk te maken, maar deze tweede plaat ‘In Progress’ is toch wel een hele vooruitgang vergeleken met het debuut. De songs zijn een stuk beter en uitgebalanceerder, waardoor de plaat als geheel een stuk consistenter klinkt. Verder lijkt het drietal Lars Safsund, Robert Sall en Herman Furin nog beter op elkaar ingespeeld te zijn, waardoor ‘In Progress’ wel een erg goede A.O.R.-release is geworden.

Het muzikale vakmanschap spat ervan af, gitarist Robert Sall kan zich bij tijd en wijlen lekker uitleven in het frisse song materiaal en zanger Lars Safsund blijkt gewoon een klasbak van de eerste orde te zijn. Vanaf het eerste nummer ‘The Rain’ tot en met de laatste noten van afsluiter ‘One Step Away’ is duidelijk dat je met een bijzonder goed album te maken hebt.

De twaalf nummers van de plaat zijn overduidelijk beinvloed door de betere bands in het genre, zoals Toto, Giant en Journey en zijn doorspekt met de nodige Westcoast invloeden. Als A.O.R. en Westcoast tot je favoriete genres behoren, dan weet je dat je niet om deze ‘In Progress’ van Work Of Art heen kunt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑