Evanescence – Evanescence

Evanescence – Evanescence

Jaar van Release: 2011

Label: EMI

Het heeft al een tijdje geduurd voordat Evanescence weer eens iets van zich liet horen. Om precies te zijn het is al zo’n vijf jaar geleden sinds hun vorige album op de planken lag. Ondanks de grote populariteit, wilde de band niet elk jaar materiaal schrijven en daarbij elk jaar een nieuw album uitbrengen. Het self-called album zal de derde in de discografie van de band zijn, hun officiële debuutalbum ‘Fallen’ (2003) werd een grote sensatie in de muzikale wereld en maakte van Amy Lee een van de bekendste zangeressen. Kort voor de release van de tweede album verliet de mede-oprichter en de ideoloog van de band Ben Moody EVANESCENCE. Maar dit had weinig weerslag op het succes en dit kon niet voorkomen dat de band na de release van hun tweede werk ‘ The Open Door ‘,  werd omgezet in platina in slechts een maand.
Het album is over het algemeen hard, sterk en krachtig. In de achterliggende periode heeft de band zichzelf een spiegel voor gehouden. En hebben geprobeerd hun geluid opnieuw uit te vinden en toevoegingen met nieuwe experimenten, maar tegelijkertijd hebben ze de sound bewaart, dat Evanescence zo herkenbaar maakt. Het album wordt geopend met “What You Want”. Samen met “Made Of Stone”, “The Change” en “Sick”, deze nummers vertegenwoordigen de  unieke stijl van EVANESCENCE. Aan de andere kant zijn er ballades zoals “Swimming Home” en “Lost in Paradise” die in de regel de meest succesvolle nummers zullen zijn bij het grote publiek.
Hoewel de  muzikanten al in 2009 hun instrumenten ter hand  pakten  in de studio met Steve Lillwhite, beroemd voor het produceren van U2, Peter Gabriel en Siouxsie & the Banshees. Maar het werkte niet en ze besloten om opnieuw te beginnen met Nick Raskulinecz, die naar hardere muziek, als Foo Fighters, Deftones  en Alice Cooper neigt.  Maar EVANESCENCE beheert haar vakmanschap  zeer goed en ze zullen hun trouwe fans niet teleurstellen noch hun muzikale critici. Het heeft al te lang sinds het laatste album, maar het is de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑