H.e.a.t – Adress The Nation

H.e.a.t – Adress The Nation

Jaar van Release: 2012

Label: Ear Music

In Denemarken won de ruige rocker Oliver Weers de talentenjacht X-Factor met een overtuigend ”The Show Must Go On“ van Queen. Inmiddels heeft hij al twee prima hardrockplaten achter zijn naam staan. De jonge Zweed Erik Grönwall deed bij Idols iets soortgelijks. Hij blies iedereen weg met Iron Maidens ”Run To The Hills“ en Skid Rows ”18 And Life“ \u2013 kijk de video’s maar op YouTube. Dat was in 2009, net voordat H.E.A.T zijn zanger zag vertrekken. Grönwall had hippe popliedjes kunnen gaan maken en makkelijk hits kunnen scoren, maar trad toe tot de AOR-formatie. Visueel levert het een vermakelijk contrast op; de vijf langharige rockers en dat gelikte ventje. De zanger heeft een heser stemgeluid dan zijn voorganger, maar de rekkracht van zijn stembanden is er niet minder om. In combinatie met het muzikale vakmanschap van de vijf instrumentalisten vormt het een smaakvol geheel. De eerste twee platen bewezen al dat H.E.A.T hot is, en ‘Address The Nation’ zet die sterke lijn voort. De melodieuze en energieke rocksongs ”Breaking The Silence“ en ”Falling Down“ doen niet onder voor het oudere werk en worden afgewisseld met een stadionmeezinger als ”The One And Only“. Of neem afsluiter ”Downtown“, dat imponeert met ingetogen en onderhuids bruisend spel. De aalgladde popsong ”In And Out Of Trouble“ laat bovendien horen dat de heren meer kunnen dan alleen rocken. Het mag duidelijk zijn dat ‘Address The Nation’ een veelzijdig album is. Absolute topper van de plaat is eerste single ”Living On The Run“, nu al een klassieker. Eerlijk gezegd was naar mijn mening voormalig zanger Kenny Leckremo wel een ijzersterk pluspunt die net het verschil maakte binnen een overwegend bovengemiddelde melodieuze hardrock band. Direct na de eerste luisterbeurt kan ik alleen maar concluderen dat de band nog beter is geworden en de individuele muzikanten weer gegroeid zijn (wat een schitterend solo werk, fills, en aanvulling op elkaar!). Zelfs de zang voelt direct passend en pakkend; Erik Gronwall doet misschien niet direct zijn voorganger vergeten, maar doet ook zeker niet voor hem onder. Voor de mensen die het nog niet wisten; H.E.A.T. is een absolute aanrader voor liefhebbers van kwalitatieve melodieuze hardrock in de lijn van Giant, Foreigner, Thunder, Toto en Journey en vele andere toppers in het genre. Dit nieuwste album is daar zeker geen uitzondering op.
Met zulke songs is de jacht op een podiumplek officieel geopend. AOR-liefhebbers kunnen blind toehappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑