Eclipse – Armageddonize

Eclipse – Armageddonize

Jaar van release: 2015

Label: Frontiers

Het laatste en vierde studio-album van de Zweedse melodieuze rock-band Eclipse verscheen in september van 2012 en het heeft dus ruim twee jaar geduurd alvorens bandleider/mastermind Erik Martensson met een opvolger op de proppen kwam. Dat is op zich niet zo vreemd, want Martensson is zo ongeveer bij alle enigszins interessante releases op melodieus gebied betrokken geweest de laatste jaren (onder andere W.E.T., Giant, Toby Hitchcock, Adrenaline Rush, Dalton en wijlen Jimi Jamison) en eigenlijk ben ik nog positief verrast dat hij de tijd heeft gevonden om samen met zijn partner-in-crime Magnus Henriksson de nodige nummers te schrijven voor deze inmiddels vijfde Eclipse studio-plaat ‘Armageddonize’. Zijn drukke werkzaamheden zouden de indruk kunnen wekken dat dit ten koste zou moeten gaan van de kwaliteit van het Eclipse-materiaal, maar niets is minder waar want ook ‘Armageddonize’ is weer een juweeltje geworden. Alle elf aanwezige songs zijn zeer onderhoudend, super melodieus, bevatten heerlijke stevige gitaarriffs en inventieve solos en fraai zangwerk van mister Martensson himself. Luister maar eens naar opener ‘I Don’t Wanna Say I’m Sorry’, het groove ‘Stand On Your Feet’, ‘Wide Open’, ‘Live Like I’m Dying’ en ‘One Life My Life’ en je zult het met me eens zijn dat dit melodieuze metal van het hoogste niveau is. Misschien dat koning Midas een goede bijnaam voor Erik Martensson gaat zijn, want alles waar hij mee in aanraking komt schijnt in goud te veranderen. Dat geldt ook zeker voor zijn eigen band Eclipse, al ben ik wel van mening dat het ‘W.E.T.’-project zijn beste kunststukje tot op heden is en blijft. Dat neemt echter niet weg dat ook deze ‘Armageddonize’-plaat zijn weg wel zal gaan vinden naar de liefhebbers van kwalitatief hoogstaande melodieuze rock en dat is niet meer dan terecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑