Halestorm – Into The Wild Life

Halestorm – Into The Wild Life

Jaar van release: 2015

Label: Atlantic Records

In 2006 werd deze band al getekend door Atlantic Records en we krijgen nu het derde album gepresenteerd. Het is dus niet een bizar productieve band, alhoewel de band wel geregeld langs komt voor een tournee en elke keer in een grotere zaal staat. Op dit album lijkt zangeres Lzzy wat te zoeken naar meer balans.

Halestorm, aangevoerd door vrouwelijke rockster Lzzy Hale, heeft een nieuw album klaar. De plaat draagt de naam Into The Wild Life en is nummer drie in de carrière van de band. Twee jaar na zijn voorganger The Strange Case Of… zijn ze net op tijd klaar om enkele grote Europese festivals aan te doen.

De dame geeft de indruk meer dan boos te zijn als het begint met opener ‘Scream’ zoals de titel doet vermoeden lijkt Lzzy haar stembanden niet te sparen en zelfs op het spel te zetten om haar boosheid te uiten. Ook het tweede nummer ‘I Am The Fire’ gaat als een losgeslagen tornado door. Het album gaat verder met Sick Individual in de stijl die we gewoon zijn van broer en zus Hale. Een stevig rocknummer om de smaak te pakken te krijgen, al kan schijn bedriegen. Met Amen wordt het tempo al naar beneden gehaald.

Maar zodra je bij ‘Dear Daughter’ aangekomen bent blijkt Lzzy ineens een andere kant te hebben. Een uiterst gevoelige ballade komt voorbij waar ze jonge meisjes toezingt kracht te houden in moeilijke tijden als ze opgroeien. Dat betekent helemaal niet dat het album saai en langdradig is. Voor het iets hardere werk kan je Mayhem en Gonna Get Mine eens draaien.Zo gaat het album verder, snoeihard wisselt af met rustige poppy nummers en ballades.

Allemaal goed doordacht, sterk en voorzien van een goede productie maar de lijn is geregeld zoeken.

Halestorm doet het dus rustiger aan op de nieuwe plaat, iets wat niet elke fan zal appreciëren. Zij die het voor de stem van Lzzy Hale beluisteren, zullen zeker niet teleurgesteld zijn, want ze weet hoe ze haar stembanden moet laten werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑