We Are Harlot – We Are Harlot

We Are Harlot – We Are Harlot

Jaar van Release: 2015

Label: Road Runner Records

Dit debuut album van dit transcontinentale kwartet staat namelijk vol met voornamelijk swingende up-tempo hardrock deuntjes die bij ondergetekende vooral associaties oproept met wat een hele rits bekende bands in het verleden al aan geluidsdragers hebben toevertrouwd. Het album staat als een huis, vol overgave en passie rolt er een vloedgolf aan stevige melodieuze rock de woonkamer binnen.

Het geheel luistert namelijk weg als een amalgaam van het werk dat we kennen van bands als Aerosmith, The Cult, Little Ceasar, Altar Bridge, Warrant en Nickelback, met hier en daar piepklein gruntje, een rock and roll piano (zoals Whitesnake dat eind jaren 70 vaak inzette), en ook het Hammond orgel komt af en toe om de hoek kijken. Over de gehele linie wordt er zeer bekwaam gemusiceerd, en behoudens het ronduit zwakke ‘I’m The One’ en de kazige ballad ‘I Tried’ (alsof de jaren 80 hair metal weer helemaal terug is) valt er voor de liefhebber van stevige up-tempo hardrock genoeg te genieten. Verwacht echter geen vernieuwing of een dosis originaliteit waar je steil van achterover valt. Zanger Danny Worsnop afkomstig uit Engeland wordt bijgestaan door de Braziliaanse drummer Bruno Agra. De andere twee leden komen beide uit de Verenigde Staten, gitarist Jeff George en bassist Brian Weaver. Het album opent sterk met Dancing On Nails dat tevens de eerste single is. Uptempo rock, strak gitaarspel en een krachtige zangstem onderstrepen de keuze voor dit nummer. Dirty Little Thing wordt lekker rauw gezongen, en heeft een wat hoger tempo dan het voorgaande nummer. Denial trok de aandacht van World Wrestling Entertainment en is nu het nieuwe thema nummer van het populaire Monday Night Raw programma. Gierende gitaarsolo’s en rauwe, felle vocalen kenmerken de nummers. Someday is een wat rustiger nummer, bijna een ballad. One More Night daarentegen is een lekker agressief nummer, fantastisch gezongen door Worsnop.

Elf nummers lang laat de band horen wat ze in huis heeft, en dat is zeker de moeite van het luisteren waard. Deze band verdient de aandacht die ze willen hebben, en andermaal wordt er bewezen dat er binnen de muziek geen hinder ondervonden wordt van landsgrenzen. Een steengoed album.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑