Soto – Inside The Vertigo

Soto – Inside The Vertigo

Jaar van Release : 2015

Label : EARMusic

Jeff Scott Soto is natuurlijk al sinds jaar en dag één van de toonaangevende vocalisten binnen het melodieuze rockgenre en zijn laatste solo-plaat ‘Damage Control’ uit 2012 bevestigde dat beeld alleen maar. Nu komt Jeff echter onder de naam S.O.T.O. met een echte band-plaat genaamd ‘Inside The Vertigo’ en het materiaal wat hier om te vinden is verschilt toch wel behoorlijk van hetgeen hij op zijn solo-albums laat horen. De samenwerking in het schrijfproces met mensen zoals Jason Bieler (Saigon Kick), Mike Orlando (Adrenaline Mob), Gus G (Firewind/Ozzy Osbourne) en Gary Schutt om er maar een paar te noemen hebben er toe geleid dat de muziek een stuk heavier en moderner is uitgevallen als het “normale” werk van Jeff.

Dat zal ongetwijfeld tot gevolg hebben dat een groot aantal van zijn trouwe fans dit niet zullen kunnen waarderen, maar in mijn beleving geeft dit juist een zeer aangename verbreding van het oevre van de heer Soto. De heftige riffs vliegen je om je oren en de diverse gastgitaristen soleren er lustig op los in de bij vlagen erg stevige songs, maar de show wordt toch echt gestolen door Jeff zelf die met zijn krachtige en unieke stemgeluid de nummers juist dat beetje extra geeft wat ze nodig hebben. Met elke luisterbeurt worden tracks zoals ‘Break’, ‘Wrath’, het ruim negen minuten lang durende ‘End Of Days’ en ‘Final Say’ beter en eigenlijk geldt dat voor de gehele plaat. Ik ben een groot liefhebber van het melodieuze werk van Jeff, maar ik ben na het veelvuldig beluisteren van deze ‘Inside The Vertigo’ ook erg onder de indruk van het hardere, modernere werk van deze topzanger. Het zal bij de meesten wat gewenning vergen, maar ‘Inside The Vertigo’ is een erg overtuigend (en heavy!) album geworden en bevestigt eens te meer de uitstekende vocale capaciteiten van wereldzanger Jeff Scott Soto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑