Shotgun Revolution – All This Could Be Yours

Shotgun Revolution – All This Could Be Yours

Jaar van Release : 2016

Label : Mighty Music

Opvallendste feitje uit de bio van Shotgun Revolution is wel dat de gitarist van de band, Martin Frank, naar Kentucky is afgereisd en heeft samengewerkt met de mannen van Black Stone Cherry aan het nummer “City Of Fire”. De band uit Denemarken heeft ontzettend veel opgetreden, zowel in eigen land, als ook in Amerika, China en Afghanistan. Hun nieuwe album ‘All This Could Be Yours’ verschijnt op 27 mei bij Mighty Music. We zullen de tien nummers even de revue laten passeren. “Don’t Stop the Grind” opent met een vette groove. Meteen wordt duidelijk dat de band een ruige vorm van rock ‘n’ roll speelt, die live absoluut aanslaat. Veel nieuws onder de zon krijgen we niet voorgeschoteld, maar de muziek wordt wel met een zekere attitude gespeeld. “Rise to Power” klinkt lekker smerig en kent ook een prima beat. Het titelnummer is wat toegankelijker. Ik zou bijna zeggen commerciëler. Geen idee hoe het met rockmuziek op de Deense radio gesteld is, maar dit is een nummer dat ongetwijfeld z’n weg naar de radio weet te vinden. In “Refugee” laat de band een volwassen geluid horen in deze midtempo-rocker. Het gitaarwerk en de zangpartijen zijn deels ingetogen en deels uitbundig. Om de sfeer van Kentucky en de bluegrass-muziek te onderstrepen bevat “City Of Fire” een aantal passages die veel weg hebben van de stijl van Black Stone Cherry. Niet gek natuurlijk omdat de heren van BSC hebben meegeschreven aan dit nummer. “Gods Damned Poetry” heeft een iets andere sfeer en commerciële zanglijnen. Shotgun Revolution weet goede composities te schrijven, alhoewel we niets nieuws te horen krijgen. De band balanceert tussen ruige rock (“SOB”) en toegankelijkere rocknummers, zoals bijvoorbeeld “Suzie”. Afsluiter van de plaat is het ingetogen “River of Dreams”, dat we als akoestische ballade kunnen labelen. Geen slecht album, maar ik heb het idee dat er meer in had gezeten en dat de band nog niet het uiterste uit zich heeft weten te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑