Soto – Divak

Soto – Divak

Jaar van Release : 2016

Label : EARMusic

Jeff Scott Soto is al sinds jaar en dag één van de betere zangers in het melodieuze rock-genre en dus paste het niet om onder zijn eigen (solo-artiesten)naam de hardere kant van zijn muzikale spectrum te laten zien. Daarom richtte hij de band Soto op die vorig jaar de uiterst geslaagde debuutplaat ‘Into The Vertigo’ uitbracht. Daarop stonden een aantal behoorlijke heavy nummers, die we niet zo snel van Jeff zouden verwachten, maar die wel overduidelijk lieten blijken dat de heer Soto zich ook in het heavy genre kan meten met de toonaangevende band in die muziekstijl. De heavy riffs en inventieve solo’s van gitarist Jorge Salan vlogen je om de oren, terwijl Jeff zelf zoals gewoonlijk een uitermate goede vocale prestatie leverde.

Zo’n jaartje later ligt dan opvolger ‘Divak’ in de winkels en ook daarop laat Jeff Scott Soto met zijn band horen zich erg goed thuis te voelen in het groovy, soms wat funky, maar altijd behoorlijk agressieve materiaal waarop met name gitarist Salan kan excelleren. ‘Divak’ is in mijn beleving ietwat melodieuzer dan voorganger ‘Into The Vertigo’, maar dat is geenszins storend. Sterker nog, de songs op ‘Divak’ klinken wat volwassener en met name ‘Weight Of The World’, ‘Paranoia’, ‘In My Darkest Hour’ (geen cover van het Megadeth-nummer!) en ‘Misfired’ klinken erg overtuigend, al geldt dat eigenlijk voor alle dertien aanwezige nummers. Daar waar het debuut wat meer ups en downs kende, heeft ‘Divak’ een wat evenwichtiger karakter en dat zal de luisteraar zeker kunnen waarderen. Daar je dit soort materiaal niet echt gewend bent van Jeff Scott Soto, zul je wellicht wat meer tijd nodig hebben om dit op waarde te schatten, maar als ik jou was zou ik die investering zeker doen want ook Soto’s tweede band-album is een dijk van een plaat geworden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑