Sweet & Lynch – Unified

Sweet & Lynch – Unified

Jaar van Release: 2017

Label: Frontiers Records

In 2015 verscheen de debuutplaat ‘Only To Rise’ van het samenwerkingsverband tussen Dokken/Lynch Mob-gitarist George Lynch en Stryper-zanger/gitarist Michael Sweet en dat album was een prachtige plaat vol met heerlijke jaren tachtig metal. Nu is dan opvolger ‘Unified’ verschenen en beide heren gaan hierop vrolijk verder met wat ze op ‘Only To Rise’ al lieten horen. De verrassing van het debuut is er natuurlijk al wel af en de eerlijkheid gebied me te zeggen dat het song materiaal in mijn beleving niet helemaal van hetzelfde kwaliteitsniveau is als hetgeen er op het debuut te vinden was.

Dat neemt niet weg dat er nog heel veel prachtige nummers op deze ‘Unified’ te vinden zijn en de beste voorbeelden hiervan zijn ‘Walk’, ‘Make Your Mark’, ‘Promised Land’ en ‘de bluesy ballad’ Tried And True’, maar de rest van het materiaal doet hier niet veel voor onder. Michael Sweet zingt weer de sterren van de hemel en ook George Lynch laat horen dat hij nog steeds een tovenaar op de zes snaren is. Die combinatie zorgt ervoor dat ook deze ‘Unified’ een plaat is die eenieder die goede, melodieuze jaren tachtig metal een warm hart toedraagt gewoon moet aanschaffen. Wederom een prima werkstuk van dit uitermate succesvolle samenwerkingsverband Sweet & Lynch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑