Sorcerer – The Crowning Of The Fire King

Sorcerer – The Crowning Of The Fire King

Jaar van Release : 2017

Label : Metal Blade 

Sorcerer liet vorige maand al een voorproefje. Het tweede album sinds de terugkeer van de Zweden in 2010. Voorafgaand aan de release verschenen de video voor de opener Sirens en de lyricvideo voor Ship Of Doom, het vlaggenschip van de plaat. De verwachtingen waren hoog gespannen toen iets later de lyricvideo voor The Devil’s Incubus verscheen.

En wat voor album. Dit klinkt echt geweldig. Zwaar en op de juiste momenten melodieus, alles verpakt in uitgekiende composities waarbij je de neiging je vuist in de lucht te gooien of te gaan headbangen nauwelijks kunt onderdrukken. Ik kan eigenlijk geen enkel negatief aspect aan dit album ontdekken. Muzikaal bevindt Sorcerer zich op de scheidslijn tussen heavy metal en epische doom. Een kruising tussen Candlemass en Black Sabbath. De uitgesponnen tracks zijn bijzonder toegankelijk en weten van begin tot eind te boeien. The Crowning Of The Fire King doet niet echt onder voor het debuut In The Shadow Of The Inverted Cross (2015), maar klinkt gepolijster.

 De zang van Anders Engberg is fenomenaal. De gitaarpartijen van Kristian Niemann en Peter Hallgren zijn stijlvol, indrukwekkend en om de vingers bij af te likken. De dragende baspartijen van Johnny Hagel maken het geheel af. De mix van Ronnie Björnström is uitmuntend waardoor je gewoon te maken hebt met een dijk van een album. Aan de rol van Björnström hangt nog een verhaal, want het vorige album ‘In The Shadow Of The Inverted Cross’ en de daaropvolgende EP ‘Black’ werden nog verzorgd door drummer Robert Iversen. Hij verliet de band echter tijdens de opnames vanwege een verschil in muzikaal inzicht. Vandaar dat de hulp van Björnström werd ingeroepen en ik kan alleen maar concluderen dat dit een goede zet was. Voor de opnames van de drumpartijen werd de hulp van Lars Sköld (Avatarium, Tiamat) ingeroepen, die ook fantastisch werk heeft afgeleverd.

The Crowning Of The Fire King een goede plaat is en hoog scoort in de reviews op andere sites. Los van de ietwat cheesy refreinen kan ik zeker genieten van dit album. De kwaliteit van deze Zweden ligt erg hoog, op ieder vlak. De muziek valt als een zware deken om je heen, de nummers zitten goed in elkaar en Anders levert een geweldige vocale prestatie.

Als je het mij vraagt, heeft Sorcerer één van de beste metalalbums van dit jaar opgenomen. Een aanbeveling ‘Crowning Of The Fire King’ gewoon een keertje luisteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑