W.e.t. – Earthrage

W.E.T. – Earthrage

Jaar van Release: 2018

Label: Frontiers

Melodieuze rock-supergroep, W.E.T. heeft hun derde album getiteld Earthrage uitgebracht . Zoals verwacht hebben ze  weer volledig uitgepakt. Voor degenen onder ons die niet bekend zijn met de band. De band is samengesteld door 3 scandinavische groepen vandaar de afkorting  W.E.T. Robert Sall (“W” van Work of Art), Erik Martensson (de “E” van Eclipse) en Jeff Scott Soto (de “T” van Talisman), met gitarist Magnus Henriksson en drummer Robban Back. WET ., Een acroniem voor Work of Art, Eclipse en Talisman, is een van die goede ideeën die een platenmaatschappij ooit had om een ​​band samen te stellen.

 Het in 2009 verschenen debuutalbum van W.E.T. was een van die zeldzame gevallen waarbij een door een platenlabel samengestelde band er daadwerkelijk in slaagde enthousiaste reactie te ontlokken, van zowel de media als van de AOR fan. Inmiddels heeft de band al 2 uitstekende albums afgeleverd. En is inmiddels uitgegroeid tot een hechte eenheid. Dit was ook al te horen op hun live cd/dvd “One Live – In Stockholm”.

Eerlijk gezegd is het album alles wat we van deze getalenteerde muzikanten mogen verwachten: pure AOR melodieuze hardrock met soms een genuanceerde metal randje.

 Earthrage is eigenlijk wel de belichaming van alles dat geweldig is aan AOR-rock. Epische muziekarrangementen, solide ritme en een  groovy- opzwepende sectie, geweldige gitaarriffs en solo’s, en de instant meezing-refreinen.

 “Watch the Fire” is een aanstekelijke rockplaat. Opvallend is de wraakzuchtige tekst van deze song, wat vrij ongebruikelijk is voor het genre.

Opvolgen is “Burn”. Begint met sterk keyboard intro. Daarna gevolgd in een zeer energiek nummer mede door het gitaarduo  Erik en Magnus die in dit nummer een prominente rol hebben gekregen.

“Kings of Thunder Road” is een van mijn favoriete nummers van Earthrage. Beginnend met een mid-tempo vibe, tot aan het refrein en Jeff laat als zanger nogmaals zien waarom hij een zoveel gevraagd zanger is.

“Elegant Waysted” vertraagt ​​de waanzin met een prachtig toetsenbord en wordt een instant meezingbare klassieker.

 “Urgent” is misschien wel het meest groovy nummer op het album. De ritmesectie is top en opnieuw staan ​​de gitaren centraal met de zinderende leads en solo’s.

“Heart is on the Line” is de eerste van twee ballads op Earthrage . Een echte AOR-klassieker die niet zou misstaan op menig beter radiostation. Geweldige zang, ondersteunde pianopartij en een gitaarsolo die je hart sneller doet kloppen.

Earthrage eindigt met “The Never Ending Retraceeable Dream.” Ja, het nummer is net zo episch als de titel. W.E.T. haalt alles uit de kast om met een ​​ongelooflijke noot af te sluiten.

We kunnen zeggen ze zijn er wederom ingeslaagd de twee vorige studio albums te overtreffen. Vooral de toegenomen contrasten tussen de AOR-getinte coupletten en de melodieuze “hard”rock werken uitstekend. Mede door de vette hakkende riffs, de krachtige vocalen, waardoor de pakkende refreinen een hoog meezinggehalte krijgen, geven de muziek net dat extra. Daarnaast is de ritmesectie met de aanwezige drums en de prominente baspartijen, zoals we gewend waren bij Talisman een perfecte aanvulling. Daarbij mogen we de juiste invulling van de toetspartijen niet ongenoemd blijven.

Hoewel AOR al lang niet meer zo populair is bij het grote publiek, is het toch goed om te horen, dat er nog steeds geweldig AOR muziek wordt gemaakt en dat het niet is gebleven bij een éénmalig project. Fans van Talisman, Jeff Scott Soto, Eclipse en Work of Art kunnen dit album met een gerust hart aanschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑