Stone Broken – Ain’t Always Easy

Stone Broken – Ain’t Always Easy

Jaar van Release: 2018

Label : Spinefarm

Stone Broken is een relatief jonge Engelse rockband die in 2013 is opgericht door zanger Rich Moss en die in gitarist Chris Davis, bassist Kieron Conroy en drummer Robyn Haycock de juiste gelijkstemde zielen vond, die allen vol overtuiging hun droom als muzikant wilden waarmaken. In 2014 werd het eerste teken van leven, zijnde de eigen beheer EP ‘The Crow Flies’ uitgebracht en die zorgden voor de nodige naamsbekendheid in de lokale scene. Het was echter het full-length debuutalbum ‘All In Time’ die voor de grote doorbraak binnen de Britse eilanden zorgde en deze opvolger ‘Ain’t Always Easy’ zal volgens mij de bekendheid van deze band alleen maar doen toenemen.

De muziek van Stone Broken is heavy, maar toch heel toegankelijk en de nummers bevatten stuk voor stuk heerlijke riffs en gemakkelijk in het gehoor liggende refreinen, waardoor deze ‘Ain’t Always Easy’ een groot publiek zal kunnen aanspreken. Nummers als opener ‘Worth Fighting For’, het met Nickelback invloeden doorspekte ‘Let Me See It All’, ‘Heartbeat Away’ en de beide prachtige ballads ‘Home’ en ‘Anyone’ om er maar een paar te noemen klinken erg lekker en eigenlijk geldt dat voor het gehele album. Naast het prima song materiaal zijn de gedegen, zware riffs en het karakteristieke, wat hese, stemgeluid van frontman Moss de belangrijkste elementen binnen het commercieel getinte, maar tegelijk heavy materiaal van Stone Broken.

Vanwege de vele Alter Bridge en Nickelback invloeden zullen velen al bij voorbaat afhaken, maar dat is mijns inziens volledig onterecht, want Stone Broken verwerkt deze op een dusdanig smaakvolle manier dat dit absoluut niet storend is. Sterker nog, de band vermengt deze met zijn eigen identiteit en dat levert een erg sterke mix op, die zoals eerder gezegd geschikt is voor een heel breed publiek. Als je dit plaatje een eerlijke kans geeft, denk ik dat je het met me eens zult zijn dat dit een puik album is geworden met erg sterk song materiaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑