Perfect Plan – All Rise

Perfect Plan – All Rise

Jaar van Release : 2018

 Label: Frontiers

Houd altijd de site van Frontiers in de gaten met betrekking tot nieuwe projecten en bands, zo kwam deze band dan ook voorbij.Hoe dan ook, bands als Europe, HEAT en Eclipse zijn uitstekende voorbeelden van de klassieke Zweedse Melodic Rock en er zijn momenten dat ik denk dat ik wat Zweeds bloed in me heb, omdat ik een enorme fan ben, ondanks de ironie van velen die zo’n Amerikaanse softrockstijl hebben .

Gewacht tot de eerste nummers via de site ten gehore werd gebracht. En inderdaad de eerste videoclip verscheen onlangs. “In And Out Of Love” gaf een goede indruk. En was benieuwd naar meer. De volgende twee nummers verschenen dan ook via You Tube, “Gone Too Far” en “Never Surrender” deze twee nummers maakte opnieuw indruk. De spannende opbouw, een eenvoudig doch zeer doeltreffend refrein, de effectieve gitaar- en keyboard-interactie, prominent baswerk en een alles kundig aan elkaar tikkende drummer staan garant voor een wervelende AOR-song. De ster van dit Zweedse ensemble is echter zonder twijfel zanger Kent Hilli, die herinneringen oproept aan grootheden als Jimi Jamison (Survivor) en Lou Gramm (Foreigner). Hun enorm hoge niveau weet hij nagenoeg te benaderen. Met het nummer “In And Out Of Love” geeft de band dan ook een mooi visitekaartje af. Dit nummer is niet geheel de afspiegeling van het gehele album. Afgezien van een paar soort gelijke nummers, heeft de band ook een aantal stevige rocknummers in het repetoire. Als referentie kan worden gekeken naar Rainbow en Deep Purple,  tentijde van de Joe Lynn Turner periode.

Het eerste nummer  ‘Bad City Woman’ begint met een stuk geweldige melodieuze rock, de gitaarriff zet de toon en dan komt de stem van Kent Hilli binnengestormd. Zijn stem is subliem, hij heeft bereik , diepte en kracht. Ook moet gitarist Rolf Nordström worden genoemd.

‘In And Out Of Love’ hebben we zojuist al besproken.

‘Stone Cold Lover’ behoudt het goede gevoel van het album met de achtergrondzang ter ondersteuning van de uitstekende Hilli-stem. Nog een geweldig melodieus rocknummer.

 De toetsen en het nogal bluesachtige invulling, deed me denken aan iets waar de nieuwe Whitesnake al tijde niet meer in huis heeft. Het nummer is getiteld  ‘What Goes Around’.

‘Too Late’ wordt geopend met een Europe-achtige toetsenbordintro. Ook aan dit nummer sluit nog steeds aan bij het hoge niveau.

‘Can not Turn Back’ is een heerlijk vrolijk nummer met een typische melodieuze rockstijl. De gitaargeluiden, de vibe en het gevoel maken er echt een hoop voor de toekomst van.

 ‘Never Surrender’ is geen cover van het nummer van Saxon met dezelfde naam. Dit nummer is een moderne meer gepolijste deuntje uit het hart, maar zeker niet Britse Heavy Metal.

‘1985’ vat All Rise samen als een album en het enorme knipoogje naar hoe albums van AOR bands in 1985 klonken. Het heeft de openlijk Amerikaanse rockstijl, maar met een buitengewoon modern geluid.

‘What Can I Do’ is weer een prachtig vervaardigd stuk van het 80s-geluid en opnieuw voel ik gewoon een Whitesnake-invloed.

‘Heaven In Your Eyes’ eindigt  als elfde nummer vol wonderlijke nostalgie vermengd met een modern geluid, en weer een melodieus ritme.

Perfect Plan is niet echt vernieuwend, maar ze zijn zeker verfrissend. Oh, misschien zijn de songtitels en songteksten enigszins clichématig, maar ik zeg je wat, een cliché betekent niet een gebrek aan kwaliteit en het is zeker niet tweederangs of verkeerd. Dit is een release waarvan ik weet dat veel van mijn AOR liefhebbers dit album zeker kunnen waarderen. Al met al een prima debuut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑