Days Of Jupiter – Panoptical

Days Of Jupiter – Panoptical

Jaar van Relaese : 2018

Label : GEMA

‘Panoptical’ is alweer het vierde album van deze Zweedse band. Ze trachten de perfecte combinatie te vinden tussen Amerikaanse moderne metal met de klassieke Europese variant. Het is hun toch gelukt om een min of meer eigen geluid te creëren dat fris en krachtig klinkt. Noem het gerust een soort nu metal maar het resultaat is best te pruimen. Dat wordt al direct duidelijk bij opener ‘Swallow’. Er heerst een dreigende sfeer die gecombineerd wordt met sneller stukken. De soms zware riffs en zang blijven hierbij zeker hangen. Later op ‘Why’ komt dat hard drumwerk dat zo typerend is voor de moderne Amerikaanse bands nog meer terug. De melodieuze gitaarsolo’s gaan dan meer de richting uit van ons eigen vasteland. Niet alles van Days Of Jupiter gaat geschiedenis schrijven, maar af en toe laten ze toch eens een uitstekend nummer horen. Titeltrack ‘Panoptical’ doet denken aan Creed uit met uitstekende zangprestaties erin die talloze emoties weergeven. Over emoties gesproken, je krijgt ook twee (semi) ballads te horen met ‘Black Hole’ en ‘Shadow Side’. Daar zijn ze echt wel goed in. Niet alles wat deze band gemaakt heeft, werd enthousiast onthaald maar met hun vierde ‘Panoptical’ hebben ze toch bewezen het nodige talent in huis te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑