Harlan Cage-Double Medication Tuesday

Harlan Cage-Double Medication Tuesday

Jaar van Release: 1998

Label: MTM

Double Medication Tuesday is een album van Harlan Cage,  opnieuw  uitgebracht in 2019. Double Medication Tuesday bevat o.a. de nummers: “Blow Wind Blow”, “Lola’s In Love”, “Lights Out For Losers”, “As You Are” en vele anderen. Vandaar deze retro recensie.

“Double Medication” Tuesday is het tweede studioalbum van de Brits-Amerikaanse melodieuze rockband “Harlan Cage”, oorspronkelijk uitgebracht in 1998 door MTM Music. “Harlan Cage” was het geesteskind van toetsenist Roger Scott Craig, vergezeld door zanger/gitarist LA Greene, gitarist Billy Liesegang, bassist Jamie Carter en drummer Michael Lawrence.

Harlan Cage speelt keyboard-gitaargedreven melodieuze rock/AOR. Dit is pure AOR van het eerste tot het laatste nummer, met alle nodige elementen: gepassioneerde zang, zwevende keyboards, donderende gitaren en vooral geweldige nummers! Wat echt bewonderenswaardig is, is het feit dat deze band een vrij uniek geluid heeft. De beste vergelijking zou een zwaardere Journey kunnen zijn, gemixt met vroege Bon Jovi, met een vleugje Magnum. Neem die ingrediënten, roer en misschien heb je iets dat niet ver van dit album ligt. Of niet…

Maar de nummers… ze zijn gewoon geweldig. “Blow Wind Blow” is een schitterende opener, die met een dramatische gitaarriff meteen de aandacht van de luisteraar trekt. Tegen de tijd dat LAGreene’s zang begint en bij het tweede refrein zul je misschien merken dat je meezingt! ‘Halfway Home’ is wat steviger, maar daarom niet minder briljant. Geweldige keyboards dankzij Roger Scott Graig, net als op “Lola’s In Love”, dat enigszins doet denken aan de vroege Bon Jovi. “Solitary Dance” is hier het enige zwakke nummer. Het is een ingetogen ballad, dat op zichzelf niet zo slecht is, maar op de een of andere manier een beetje saai klinkt naast de andere nummers.

“My Mama Said” voert ons terug naar de gebruikelijk AOR van Harlan Cage, met meer dramatische melodieën.  “Dearborn Station” is een briljante knaller uit het verleden, een remake van een nummer van Fortune, de voormalige band van Greene en Graig. “Defend Of This Heart Of Mine” is opnieuw een geweldig nummer met een ongelooflijk refrein.

De rest van de nummers volgen vrijwel dezelfde lijnen: zeer dramatische melodieën en krachtige arrangementen. “As You Are” is echter een beetje afwijkend, een ballad die me aan Foreigner of Eddie Money doet denken.

Als je houdt van dramatische melodieuze rock met interessante wendingen, probeer dan eens “Double Medication Tuesday”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑