Cyhra – No Halos In Hell

Cyhra – No Halos In Hell

Jaar van release: 2019

Label: Nuclear Blast

 

“Nou, om maar meteen met de deur in huis te vallen: men heeft absoluut veel vooruitgang geboekt ten opzichte van hun debuut en als zodanig is ‘No Halos In Hell’ dan ook een erg genietbaar plaatje geworden.”

Toen de band Cyhra in 2017 hun debuutplaat ‘Letters To Myself’ op de markt bracht kregen ze meteen het label “supergroep” opgeplakt, daar men met gitarist Jesper Strömblad (ex-In Flames), zanger Jake E (ex-Amaranthe) en drummer Alex Landenburg (Kamelot) een aantal erg bekende muzikanten in de line-up had zitten. Toch was ‘Letters To Myself’ zeker geen hoogvlieger in het melodieuze metal genre en ik was dan ook zeer benieuwd in hoeverre men progressie had weten te maken op deze opvolger ‘No Halos In Hell’. Nou, om maar meteen met de deur in huis te vallen: men heeft absoluut veel vooruitgang geboekt ten opzichte van hun debuut en als zodanig is ‘No Halos In Hell’ dan ook een erg genietbaar plaatje geworden.

 Daar liggen een aantal aspecten aan ten grondslag; ten eerste is het song materiaal een stuk volwassener en afwisselender geworden, waardoor je gedurende de gehele speelduur van het album geboeid blijft. De refreinen van de twaalf nummers die er op deze ‘No Halos In Hell’ te vinden zijn, zijn allen dusdanig aanstekelijk dat je deze na slechts enkele luisterbeurten gewoonweg niet meer uit je kop kunt krijgen. Verder heeft men in solo-gitarist Euge Valovirta (ex-Shining) iemand binnengehaald die het toch al erg fraaie materiaal bijzonder mooi inkleurt met zijn fris klinkende solo’s en dat zorgt toch wel voor de spreekwoordelijke kers op de taart.

Wellicht dat het aan de invloed van drummer Alex Landenburg te wijten is, maar meerdere malen doet het song materiaal van Cyhra me denken aan zijn band Kamelot, niet in het minst door het meeslepende karakter van de muziek maar zeker ook door het stemgeluid van zanger Jake E dat wel wat weg heeft van de vocalen van Kamelot’s frontman Tommy Karevik. Het niveau van deze band wordt echter zeker nog niet gehaald, maar nummers zoals ‘No Halos From Hell’, ‘I Am The One’, de ballad ‘Lost In Time’ en het opgefokte ‘Hit Me’ zullen de meesten dusdanig overtuigend in de oren klinken dat men zonder enige twijfel tot aanschaf van dit plaatje over zal gaan. En dat is mijns inziens niet meer dan terecht want met ‘No Halos In Hell’ levert Cyhra zonder meer een sterk tweede album af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑