Archon Angel – Fallen

Archon Angel – Fallen

Jaar van release: 2020

Label: Frontiers Records

Het lijkt toch een beetje een dingetje te worden bij het label Frontiers Music. Artiesten die daar onder contract staan en besluiten met elkaar een nieuwe groep te beginnen. Dat is ook met Archon Angel het geval. Met recht een zeer degelijk debuut maken zij met ‘Fallen’.

 Vroeger was het beter. Je hoort dat vaak en veel mensen grijpen graag terug naar cd’s uit een ver verleden. Niets mis mee. Langs de andere kant vragen sommigen zich vaak af hoe het eigenlijk zou zijn met de sterren van toen. Neem nu zanger Zak Stevens. Het grote publiek leerde hem kennen als frontman van Savatage toen Jon Oliva het voor bekeken hield. Met hem maakte die band enkele goede albums. Het laatste volledige was ‘The Wake Of Magellan’ uit 1997. Daarna werkte hij zo nu en dan nog samen met de heren en doofde Savagtage zachtjes uit (tot nog een klein waakvlammetje). Uiteraard bleef Stevens nog bezig met Circle II Circle en losse projecten. Zo werkte hij mee aan Timo Tolkki’s Avalon’s ‘Return To Eden’. Het was daar dat hij kennis maakte met producer en gitarist Aldo Lonobile (Secret Sphere). Het doel was om opnieuw sterk op de Savatage sound geïnspireerde songs te schrijven. Dat heeft nu geresulteerd in deze Archon Angel.

Vervolgens zijn ze naar het label gestapt met het idee voor een nieuw project. Die zagen er wel wat in en dus kregen ze groen licht. Vaak worden zulke projecten alleen in de studio gemaakt en volgt er geen tour. Deze heren zijn daar gelukkig wel plannen voor aan het maken.

Laten we even beginnen met de het eerste wat opvalt bij deze plaat. Die prachtige album cover. Daarvoor alleen al is hij de moeite waard om in je kast te hebben staan. Het album kan een conceptalbum genoemd worden. Het volgt namelijk het leven van ‘Archon’, een soort hedendaags engel figuur. Hij moet de wereld helpen door de harde en turbulente tijden te komen waar we op het moment mee te maken hebben. Dit allemaal bezongen op lekkere heavy metal. Sterke en lekkere riffs met Stevens die nog ontzettend goed klinkt. Ook de solo’s zijn weer van een hoog kaliber. Verder zijn er nog strijkers te horen gedurende het album.  Met de songwriting zijn de mannen bijgestaan door onder andere Alessandro Del Vecchio (Jorn, Hardline)

 Faces Of Innocence’ heeft de beste solo van het album, daar spreekt emotie uit. Tekstueel is dit nummer ook erg sterk. Leadsingle ‘Fallen’ vertelt het verhaal van Archon, die transformeert van een succesvolle zakenman naar een superheld die de stad beschermt. Een lekker nummer voor op de live set die de hele zaal ongetwijfeld meekrijgt. Het prachtige akoestische nummer ‘Brought To The Edge’ brengt een klein kippenvel momentje. Dat komt niet alleen door de mooie tekst, maar ook door het gebruik van de strijkers die op het juiste moment worden ingezet, waardoor de tekst nog beter binnenkomt.

 Fans van Savatage kunnen hun hart ophalen hoor. Stevens gaat op deze plaat een beetje terug naar de classic albums van die groep. Overall een zeer prettig album wat zeker de moeite waard is om eens op te zoeken. Meer albums van dit project zijn zeker welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑