Idle Cure-Inside Out

Idle Cure-Inside Out

Jaar van Release: 1991

Label: Frontline Records

Idle Cure was een arena-rockband uit Zuid-Californië en leek op bands als Def Leppard, Foreigner, Loverboy, Night Ranger, Journey, Shout, Degarmo en Key en Whiteheart. Voor Idle Cure in 1986 uitkwam, zaten Chuck King (gitarist) en Mark Ambrose (gitarist) en Steve Shannon (zang) in een band genaamd Eden . De band nam in 1983 een hit op, “Break out of the Night” voor de Back to The Rock #2-compilatie. Dat nummer is geschreven door Roger Charles. Het begin van Idle Cure begon eigenlijk in 1979, met onder meer Mark Ambrose en Steve Shannon. Eden nam hun eerste nummers op in de John Elefante Studio. Toen Sojourn (pre-Eden) op tournee ging en hun huidige gitarist niet mee kon reizen, vroegen ze Chuck King (die later bij Shout ging spelen) om gitaar te spelen. In 1986 lanceerde Idle Cure hun titelloze album op het toen nieuw opgerichte Frontline Records.

Als je maar één album nodig hebt om te bewijzen dat sceptici van Christian Rock ongelijk hebben, dan is dit het wel. Inside out was het vierde album van IDLE CURE, uitgebracht in 1991 en was tekstueel en muzikaal een van hun beste albums. Het is ook nooit op vinyl uitgebracht. Als je van oorverdovende arena-rockbands als Def Leppard, Foreigner en Journey houdt, dan is dit iets voor jou. Pakkende hooks, waanzinnig gitaarwerk en over the top productie en liedjes met gevoel en emotie. “Holy Mountain” was zelfs een radiohit  in Amerika. Rocknummers als “We Lost Ground” begint met een bluesy slide-gitaar en knalt na ongeveer 30 seconden de hardrock uit je speakers. “Mind Games” , “I Will Hold On” en het laatste nummer “Tear Down the Walls” zijn de meest aansprekende “rock” nummers van dit album.

Dit was het laatste album van de band, maar het is ook hun zwaarste album. Het overschaduwt absoluut hun vorige releases zonder hun kenmerkende rockende geluid op te geven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑