Crowne – Kings In The North

Crowne – Kings In The North

Jaar van Release: 2021

Label: Frontiers Records

Ja hoor, er duikt wederom een nieuwe supergroep op bij het Italiaanse label Frontiers Records s.r.l. Ik houd de telling inmiddels niet meer bij, maar het aantal is dus vanaf nu + 1. Crowne is de naam van de nieuwe melodische hardrock formatie. Zoals de titel van het album al doet vermoeden is het een Scandinavische, Zweedse om precies te zijn, formatie.

De band bestaat uit leden van bekende bands, tot zelfs eentje met wereldwijd succes in de 80’s. Op vocalen vinden we Alexander Strandell, die tevens frontman is van Art Nation. De gitarist en toetsenist heet Jona Tee en kennen we van H.E.A.T. Dan op de bas John Levén van het welbekende Europe. Op drums is om het compleet te maken Christian Lundqvist te vinden die ook speelt in The Poodles. Verder is op de plaat nog een gastartiest te vinden, Love Magnusson, ook niet van de minste band, Dynazty.

Goed, nu we dat hebben besproken kunnen we het over het album ‘Kings In The North’ zelf hebben. Bij het horen van de titeltrack en tevens eerste track weet je vrijwel direct wat voor vlees je in de kuip hebt. Als je fan bent van dit genre, de melodische hardrock, dan ben je bij dit album aan het goeie adres. Goeie riffs, pakkende refreinen dat zijn twee zeer belangrijke punten om hoog te scoren bij je publiek. Die zijn hier beiden goed vertegenwoordigd.

Bij eerste single ‘Mad World’ is de stem van Strandell al licht te vergelijken met de zanger van Sonata Arctica. Als dan een tijdje later ook ‘Perceval’ als single verschijnt valt die vergelijking niet meer te ontkennen. Op andere nummers is dit niet meteen het geval.

Dat eerdergenoemde ‘Mad Wold’ is voorzien van een heerlijke gitaarsolo, die we tot de beste van de plaat mogen rekenen. De backing vocals voegen om dit nummer ook wat extra jus toe. ‘One In A Million’ het nummer wat volgt op ‘Mad World’ had zo van een H.E.A.T.-album af kunnen komen.

Nogmaals, voor de liefhebber van dit soort rock durf ik dit nieuwe ‘Kings In The North’ blind aan te raden. Voor tenten op een festival is dit soort muziek ideaal. Pilsje erbij een meeblèren met een band die zeer strak speelt en een album waarbij de nummers al een hoop energie met zich meebrengen. Toch blijft het leuk om te horen hoe mensen van verschillende groepen ook samen iets leuks weten te creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑