Deep Purple–King Of Dreams

Deep Purple–King Of Dreams

Jaar van Release: 1990

Label: RCA Records

Slaves and Masters , uitgebracht in oktober 1990, werd het dertiende studioalbum van het ultra-legendarische Deep Purple en werd uitgebracht op 22 oktober 1990.albummet de voormalige Rainbow- zanger Joe Lynn Turner, die er vorig jaar bij was gekomen . na het ontslag van Ian Gillan . Voordat de band Turner in dienst nam, had de band zanger Jimi Jamison van Survivor overwogen , maar door andere verplichtingen was hij niet beschikbaar.

Dit geweldige album belichaamde de hereniging van rockiconen  Joe Lynn Turner (zang) en Ritchie Blackmor e (gitaar), beiden voorheen samen in Rainbow , een rockhistorische en buitengewoon belangrijke band opgericht door Ritchie Blackmore. De samenwerking tussen Joe Lynn Turner en Ritchie Blackmore in Rainbow omvatte drie studioalbums: Difficult To Cure (1981), Straight Between The Eyes (1982) en Bent Out Of Shape (1983).

Het enige Purple-album met zanger Joe Lynn Turner, velen beschouwen S&M, als het dieptepunt van de carrière van de band. Fout!

Turner levert een uitstekende prestatie, Ritchie wordt nieuw leven ingeblazen en Glover’s productie is uitstekend. King Of Dreams zit vol variatie; het klassiek georiënteerde Love Conquers All drukt op de juiste powerballadknoppen; Breakfast In Bed is prima. Truth Hurts is ook een Purple song, die er mag zijn.

Ondanks tegenvallende albumverkopen had Deep Purple in 1991 een relatief succesvolle tour ter ondersteuning van Slaves and Masters, vooral voor de Europese etappe van de band. Turner was nog steeds lid van de groep toen ze in 1992 begonnen met het schrijven en opnemen van hun volgende album, maar onder druk van managers die een 25-jarig jubileumtournee in de gaten hadden, besloot Deep Purple uiteindelijk deze op te nemen zonder Turner.

“Too Much Is Not Enough” was door Turner opgenomen als de nog niet uitgebrachte opvolger van zijn eerste soloalbum Rescue You. Het album werd  op televisie gepromoot met muziekvideo’s bij de nummers “King of Dreams” en “Love Conquers All”, beide met de band.

King Of Dreams is gewoon een solide melodieus hardrockalbum dat een “geen einde in zicht” houdbaarheid met zich mee lijkt te brengen. Het geluid dat je op dit album en King Of Dreams hoort , is nog uiterst relevant en typisch Deep Purple meets Rainbow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑