Sixx: AM – ‘Sixx: AM Hits’

Sixx: AM – ‘Sixx: AM Hits’

Jaar van Release: 2021

Label: Better Noise

Hij is een rocksuperster en een bestsellerauteur. Nikki Sixx, geboren als Frank Carlton Serafino Feranna (San José (Californië), 11 december 1958) is een Amerikaans bassist en songwriter. Op 22-jarige leeftijd heeft hij officieel zijn naam laten wijzigen in Nikki Sixx, omdat hij niets meer met zijn vader te maken wilde hebben. Sixx was in de jaren 80-’90 de bassist en songwriter van de glam metal groep Mötley Crüe.

Sixx is het meest beruchte lid van Mötley Crüe en tevens een van de meest populaire rocksterren uit de jaren 80. Zijn decadente levensstijl en overmatig gebruik van drugs zijn hem in 1987 bijna fataal geworden. Sixx werd doodverklaard na een overdosis heroïne, maar artsen hebben hem toch kunnen reanimeren door hem twee injecties met adrenaline rechtstreeks in zijn hart te spuiten. Sixx zelf vond dit een ludieke toestand en sprak achteraf de volgende boodschap in op zijn antwoordapparaat: “Hoi, met Nikki, ik ben niet thuis want ik ben dood…” Het nummer Kickstart my heart is geïnspireerd door zijn bijna-doodervaring. Sixx heeft later een boek geschreven over zijn drugsverslaving onder de titel The Heroin Diaries. In 2001 kwam zijn boek The Dirt uit die hij samen met Tommy Lee, Vince Neil en Mick Mars heeft geschreven. Het gaat over hun Rock ‘N’ Roll Lifestyle.

Sixx AM ’s bassist Nikki Sixx is een man, die er een zeer turbulent leven eropna heeft gehouden. Een verhaal van drank, drugs en rock & roll. Gelukkig heeft hij de vele hoogte- en dieptepunten overleefd om het verhaal te vertellen. Op 19 oktober 2021 brengt Sixx zijn nieuwe memoires uit The First 21: How I Became Nikki Sixx en in navolging van zijn nieuwe boek brengt de band dit verzamelalbum uit.

Sixx:A.M. heeft vier studioalbums uitgebracht; The Heroin Diaries Soundtrack (2007), This Is Gonna Hurt (2011), Modern Vintage (2014) en Prayers for the Damned (vol.1) (2016), en drie ep’s: X-Mas in Hell (2008), Live Is Beautiful (2008) en 7 (2011).

Had al wat nummers via spotify beluisterd, maar twijfelde over de aanschaf, dit verzamelalbum trok mij over de streep.

Een viering van enkele van de grootste momenten van de groep, samen met zes nieuwe nummers, Sixx: AM Hits is een verzameling van de beste momenten van de hardrocker. Met favorieten van fans en nieuwe nummers, is de soundtrack van Sixx’ goed gedocumenteerde strijd met drank en drugs, en het daaropvolgende leven van nuchterheid, een echte mengelmoes van liedjes. Krachtige teksten onderzoeken Sixx en zijn bijna-doodervaringen van drugs- en alcoholmisbruik en nuchterheid. Het verhaal van hoe Frank Feranna Nikki Sixx werd, is voor miljoenen fans over de hele wereld gespeeld en dit is Sixx zelf die het vertelt.

Het is niet verwonderlijk dat, gezien de thema’s, er enkele echt donkere momenten op het album zijn, bijvoorbeeld bij het horen van Sixx door zijn terugtrekking uit heroïne op “Girl With Golden Eyes” is echt schrijnend om mee te beginnen, maar, zoals het geval is met dit verhaal, positiviteit schijnt door tot op het einde. ‘Accident’s Can Happen’, een nummer dat gaat over de terugval, zoals veel van het materiaal, schittert het van positiviteit, terwijl nummers als ‘Rise’ en ‘We Will Not Go Quietly’ het soort anthems zijn dat is geschreven door een man die veel heeft meegemaakt, maar niet van plan is zonder slag of stoot op te geven.

Wat betreft de zes (nou ja, vier en twee remixes) nieuwe nummers, zowel “The First 21” als “Talk To Me” hebben die grote, dreunende, bijna Queen- achtige sfeer, terwijl “Penetrate” en “Waiting All My Life” zijn ruiger en minder ongerept. De collectie wordt afgesloten met bewerkingen van “Skin (Rock Mix)” en een met piano doordrenkt “Life Is Beautiful”, een nummer dat ons terugvoert naar het allereerste begin van dit achtbaanverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑