Hardcore Superstar – Abrakadabra

Hardcore Superstar-Abrakadabra

Jaar van release: 2022

Label: Sony

Na het succes van “You Can’t Kill My Rock N’ Roll” uit 2018, is het voor de band altijd lastig voor de follow-up. De band uit Zweden, weet zichzelf te overtreffen. Vers na het succes van hun recente uitgebrachte single en video “Catch Me If You Can “, hebben de bandleden uit Göteborg, hun nieuwe single “Dreams In Red” digitaal uitgebracht via Golden Robot Records (voor alleen VS, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika). In eerste instantie.

Mede door de successen van het album uit 2018 kreeg de band wereldwijd een podium, maar vooral de reizen van en naar Amerika en Australië bracht de groep verder. Daarnaast braken ze het bezoekersrecord voor een headline-act op de openingsavond van het wereldberoemde Sweden Rock Festival. Het is voor de band al hun twaalfde album, maar in Nederland heeft het eigenlijk nooit voet aan wal gekregen. Via You Tube kun je natuurlijk veel muziek beluisteren en wanneer een band dan je ineens opvalt wil je meer horen. Zo ging het ook met Hardcore Superstar voor mij. We kunnen zeggen HCSS staat nog steeds voor sleazy gitaarriffs en lekkere jaren tachtig melodieën, maar toch klinkt het nog superactueel. De nummers zijn catchy en hebben een hoog meezinggehalte.

Luid, en agressief zo kan ” Catch Me If You Can ” worden omschreven en barst uit de speakers gecombineerd met een beukende backbeat en een refrein dat gaat als de brandweer. Deze single zet perfect de toon voor het aankomende album Abrakadabra van de band, dat gepland staat voor maart 2022.

Opgenomen in zowel Osterlycken als Bombastik in Musikhens Hus in Göteborg, keerde de band terug naar hun roots om samen te werken met de veelgeprezen producer Johan Reiven, met wie ze eerder samenwerkten aan hun Black Album uit 2005.

Het album opent met het titelnummer en heeft die gebruikelijke synth-arrangementen die je eerder op andere releases hebt gehoord, voordat het begint met een agressief, dreunend rocknummer. Het is zeker een solide opener en zal zeker het nummer zijn om toekomstige shows te openen. Het is een genot voor menig headbanger. ‘Influencer’ is in dat opzicht een degelijk nummer, en ‘Forever and a Day’ blaast met een midtempo beat en meezingrefrein. Het volgende nummer ‘Weep When You Die’ ,dat binnenstormt met een gitaarintermezzo en groove en een pakkende melodie. Het “plakkerige” middengedeelte van het album bevat zeker een paar favorieten ‘Give Me a Smile’ en dan de al eerdergenoemde single ‘Catch Me if You Can’ dit is een pakkend nummer en dus snel blijft hangen. Ook het overige materiaal zoals ‘One For All’, hebben wellicht wat meer luisterbeurten nodig. Of het uitdagende en duidelijk metaalachtige ‘Dreams In Red’ neemt de luisteraar mee op een reis door de geest van een mentaal onstabiele moordenaar, achtervolgd en verscheurd door hun gewelddadige verleden. Een balans tussen melodie en agressie, Dreams in Red toont het zwaardere geluid van de band, onderbroken door hun kenmerkende ‘in your face’-productiestijl.

Het album sluit af met de nummers ‘Throw a Brick’, dat mede door de gebalanceerde inzet van gitaar en drums uitkomt bij een geweldig refrein en het laatste woord gaat naar ‘Fighter’, een akoestische afsluiter, dat een beetje aan Tesla doet denken.

De fans zullen dit geweldig vinden en de ongelukkigen die Hardcore Superstar nog niet hebben gehoord, zullen misschien beseffen wat ze hebben gemist. Pak een biertje en draai wat aan de volumeknop en laat het door je speakers knallen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑